Comunitat Valenciana

La reobertura de l'hostaleria en Fase 2: 60% a València, 50% a Alacant i 60-75% a Castelló

  • Els locals demanen "la col·laboració de la ciutadania per al compliment de les mesures de seguretat".
  • Les associacions d'empresaris sol·liciten la mobilitat entre províncies i que l'aforament siga d'almenys el 50%.
Terrassa en la plaça de la Verge de València
Terrassa en la plaça de la Verge de València
HOSTELERÍA BARRIOS VALENCIA
Terrassa en la plaça de la Verge de València

Els restaurants i bars a la Comunitat Valenciana podran reobrir les seues portes a l'interior, encara que amb restriccions d'aforament, a partir del pròxim dilluns 1 de juny, amb el pas a Fase 2 de desescalada. No obstant açò, no tots podran fer-ho des del primer dia.

Segons la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat (CONHOSTUR), les previsions apunten que, en un primer moment, la mitat dels locals obrirà en la província d'Alacant, xifra que s'eleva al 60% -encara que espera pujar al 80% el cap de setmana-, mentre en la província de Castelló tornaran a l'activitat entre un 60% i un 75% dels establiments, en funció de la seua ubicació.

Per a l'hostaleria, la fase 2 suposa l'obertura ja de l'interior dels establiments. Des del sector esperen que siga ja a un aforament del 50% a la Comunitat Valenciana "perquè siga viable per a molts locals poder obrir".

En tot cas, des de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) consideren "molt bon senyal que es donen les condicions sanitàries òptimes per a seguir avançant en el pla de desescalada i suposa un gran avanç per a tots".

"És important també demandar que es puga reprendre ja la mobilitat entre províncies, necessària per al sector de l'allotjament", reclama l'organització en un comunicat.

La FEHV insta "a la responsabilitat i compliment de la normativa". "Tenint en compte el que hem mantingut fins al moment, és un moment clau i la societat no pot permetre's un pas arrere", adverteix.

"Des de la FEHV demanem a tot el sector un alt compromís en la responsabilitat, així com col·laboració a la ciutadania per al compliment de les mesures de seguretat", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento