Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Cáritas València inverteix més de mig milió d'euros a atendre les persones més vulnerables

Cáritas València ha invertit 529.721 euros en l'atenció a les persones més vulnerables de la societat des de l'inici de l'estat d'alarma, el passat 14 de març, com a conseqüència del coronavirus, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Així, en aquests quasi dos mesos, Cáritas ha gastat més de mig milió d'euros entre els seus programes d'atenció a persones i famílies en situació de sense llar, dones en context de prostitució, persones migrants i menors d'edat i en l'atenció a les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene a través de la xarxa de Cáritas parroquials.

Per la seua banda, l'entitat ha habilitat sistemes d'atenció a les noves persones i famílies que s'han vist obligades a demanar ajudes, fonamentalment d'aliments, però també d'assessorament social i jurídic o pagament de rebuts de subministraments. En aquesta línia s'ha atès més de 1.800 persones que han demandat l'ajuda de Cáritas, en la seua seu de la ciutat de València, entre els qui s'han distribuït 870 cistelles d'aliments bàsics o vals per a la compra en supermercats.

Aquestes famílies són, sobretot, persones que han perdut la seua ocupació a causa de la pandèmia o que han ingressat en un ERTO; joves i persones soles amb ocupacions molt precàries; persones majors que viuen soles o recolzen econòmicament als seus familiars o migrants en situació irregular o a l'espera de protecció internacional que s'han quedat sense cap ingrés i que no havien demanat ajuda anteriorment a cap institució.

Des del començament de la pandèmia, Cáritas València va implementar, a més, accions d'acompanyament per a les persones beneficiàries dels seus projectes, activant amb elles canals de comunicació alternatius al presencial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento