Comunitat Valenciana

L'anestesista Juan Maeso seguirà a la presó després de denegar-li l'Audiència la suspensió de la condemna

  • Se li van imposar 1.933 anys de presó pel contagi d'hepatitis C a 275 pacients operats entre els anys 1988 i 1998.
  • No existeix risc palés per a la seua vida per possible contagi de Covid-19 en el centre penitenciari, segons el jutge.
Ciudad de la Justicia de València
Ciudad de la Justicia de València
EUROPA PRESS - Archivo
Ciudad de la Justicia de València

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha denegat la suspensió de la condemna i la llibertat condicional de l'anestesista Juan Maeso, al qui se li van imposar 1.933 anys de presó pel contagi d'hepatitis C a 275 pacients operats en quatre hospitals valencians entre els anys 1988 i 1998, en entendre que no existeix risc palés per a la seua vida per possible contagi de Covid-19 en el centre penitenciari.

Maeso, a través dels seus advocats del despatx Castillo Castrillón, va remetre un escrit al tribunal demanant la seua excarceració atenent la seua edat, 78 anys, les malalties que pateix i el risc afegit en l'actualitat amb la Covid-19. Porta a la presó 13 anys, amb permisos puntuals, i es va fixar la seua eixida per al 2027.

No obstant açò, l'Audiència li l'ha denegat després d'un informe de salut de la presó, segons consta en una interlocutòria sobre la qual ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento