Comunitat Valenciana

Cultura.- L'eBiblio Comunitat Valenciana presta a l'abril 18.876 llibres electrònics i guanya 3.357 nous usuaris

La plataforma gratuïta eBiblio Comunitat Valenciana ha prestat durant el mes d'abril 18.876 títols en format digital. Al març es van prestar 10.470, la qual cosa suposa un 80 per cent més a l'abril, un mes en el qual s'ha notat que la lectura a través de dispositius electrònics ha sigut un dels recursos usats pels ciutadans durant el confinament.

Si es pren com a referència el mes d'abril del 2019, aleshores es van realitzar 4.656 préstecs. L'augment d'usuaris que s'han sumat a aquesta xarxa electrònica de lectura gratuïta també ha sigut considerable, ja que un total de 3.357 nous usuaris es van donar d'alta durant el passat mes, destaca la Conselleria de Cultura a través d'un comunicat.

Actualment, eBiblio ofereix 3.128 llibres electrònics, 235 audiollibres, 34 vídeos i 26 revistes, amb un servici de préstec gratuït oferit a través de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

Per a augmentar l'oferta de lectura, l'última setmana de març, des de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, es va ampliar el catàleg amb 350 nous títols i es van ampliar les llicències de descàrrega, aspecte que ha permès agilitzar les descàrregues dels usuaris. Per la seua banda, el Ministeri de Cultura i Esport va incorporar un total de 118 nous títols a la plataforma.

CARNET TEMPORAL

Per a llegir a través d'eBiblio CV es necessita tindre un carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques. Si no es té, la Generalitat ha habilitat la possibilitat d'aconseguir un de forma temporal i excepcional.

Cal enviar un correu electrònic amb les dades personals (nom, cognoms, DNI, direcció i correu electrònic) a infoxlpv@gva.es i sol·licitar un carnet per una durada de sis mesos.

Així, la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana proporcionarà una clau que s'utilitzarà com a contrasenya per a accedir a la plataforma de préstecs de llibres electrònics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento