Comunitat Valenciana

València ampliarà carrers de grans avingudes i places per a extremar la seguretat

  • Les primeres intervencions seran en l'eix que formen les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta i en la plaça de Sant Agustí.
  • L'objectiu del consistori és que els vianants disposen de més espai per a circular en el desconfinament.
Encreuament de les avingudes Pérez Galdos i Giorgeta amb el carrer Jesús de València
Encreuament de les avingudes Pérez Galdos i Giorgeta amb el carrer Jesús de València
GOOGLE MAPS
Encreuament de les avingudes Pérez Galdos i Giorgeta amb el carrer Jesús de València

L'Ajuntament de València ampliarà l'espai per als vianants perquè els veïns puguen mantindre les distàncies i complir les mesures de seguretat contra el coronavirus. Aquesta intervenció començarà en l'eix que formen les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta i en la plaça de Sant Agustí.

Aquests projectes urgents prepararan els carrers de València al desconfinament escalonat i generaran un itinerari de "nou urbanisme post-Covid", avança la vicealcaldessa i regidora de Renovació Urbana, Sandra Gómez, en un comunicat municipal.

Encara que a partir del dissabte, 2 de maig, el Govern central permet els passejos i l'esport a l'aire lliure, l'Ajuntament vol garantir que es duguen a terme en condicions de màxima seguretat i es puguen mantindre les distàncies.

Els primers treballs són els consensuats amb els veïns abans de la pandèmia, encara que el pla s'estendrà a altres zones del 'cap i casal'. La intenció és començar "al més prompte possible" les intervencions, ja que la regidoria ja disposa de les plantes viàries per a actuar.

En Pérez Galdós i Giorgeta s'eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres, que passaran de només dos metres a una amplitud de prop de quatre metres. El carril bus tindrà un ample de 4,2 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit.

Aquesta actuació començarà amb la col·locació d'elements provisionals de separació del trànsit per a garantir la seguretat, juntament amb l'adequació de les parades d'autobús i les actuacions de pintura.

En Sant Agustí s'eliminarà la dàrsena central, actualment en desús, per a guanyar un gran espai per als vianants i convertir-la en "una verdadera plaça". El seu disseny s'adaptarà als estàndards de qualitat urbana quan l'Ajuntament dispose de la guia d'actuacions flexibles.

De cara al futur, la Regidoria de Renovació Urbana treballa en el llistat definitiu perquè "gran part dels carrers de València puguen ser gaudits amb garanties de seguretat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento