Comunitat Valenciana

El constructor Enrique Ortiz accepta dos anys de presó pel falsejament del PGOU d'Alacant

  • També haurà de pagar una multa de quasi 900.000 euros per corrupció d'autoritats, tràfic d'influències i prevaricació.
  • Haurà de consignar 713.000 euros en concepte de responsabilitat civil a l'Ajuntament d'Alacant.
  • Virgilio Ortiz i Santiago Bernáldez, responsables com a còmplices del delicte de corrupció d'autoritats o funcionaris.
L'empresari Enrique Ortiz en una imatge d'arxiu en Els Corts Valencianes
L'empresari Enrique Ortiz en una imatge d'arxiu en Els Corts Valencianes
INMA CABALLER/ CORTS
L'empresari Enrique Ortiz en una imatge d'arxiu en Els Corts Valencianes

L'empresari Enrique Ortiz ha aconseguit un acord amb Fiscalia i resta d'acusacions pel qual accepta una pena de dos anys de presó més el pagament d'una multa de quasi 900.000 euros per corrupció d'autoritats, tràfic d'influències, així com de cooperador necessari per a un delicte continuat de prevaricació, en la causa del cas Brugal relativa al suposat falsejament del Pla General d'Alacant (PGOU), procés en el qual també figuren com a acusats els exalcaldes 'populars' de la ciutat Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo i que estava assenyalat per a juí el pròxim 30 de juny.

D'eixa manera, Fiscalia rebaixa en sis anys la pena que sol·licitava en les seues qualificacions provisionals per a l'empresari alacantí, a qui demanava huit anys de presó i deu d'inhabilitació.

L'acord, aconseguit amb Fiscalia Anticorrupció, acusació particular i popular presentat davant la Secció Tercera de l'Audiència d'Alacant, suposa, a més, que el constructor alacantí haurà de consignar 713.000 euros en concepte de responsabilitat civil a l'Ajuntament d'Alacant.

A més del constructor, altres dos empresaris Virgilio Salvador Ortiz Selfa -germà seu- i Santiago Bernáldez accepten la seua responsabilitat com a còmplices del delicte de corrupció d'autoritats o funcionaris públics. En tots ells, segons consta en l'escrit de conformitat de data 9 d'abril i al que ha tingut accés Europa Press, es tenen en compte les dilacions indegudes del procés no imputables als condemnats.

Per tot açò, Enrique Ortiz accepta un any i mig de presó i 356.500 euros de multa pel delicte continuat de corrupció d'autoritats i sis mesos de presó i 526.200 euros de multa per un quart del benefici perseguit (dos milions d'euros) pel delicte de tràfic d'influències. Virgilio Salvador Ortiz i Santiago Bernáldez accepten tres mesos de presó per corrupció d'autoritats i una multa, cadascun, de 81.000 euros.

Indemnitzar a l'Ajuntament

Així mateix, Enrique Ortiz haurà d'indemnitzar, com a responsabilitat civil, a l'Ajuntament d'Alacant amb 713.000 euros en concepte de despeses per la tramitació del PGOU, mentre que Salvador i Bernáldez ho faran en la quantitat de 20.250 euros.

L'acord amb Ortiz és el segon que tanca Fiscalia Anticorrupció en la peça separada del cas Brugal sobre el suposat falsejament del PGOU d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento