Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Discoteques valencianes treballen en un pla de mesures preventives seguint el model de la Xina

L'Associació d'Empresaris de Sales de Festa, Balls, Discoteques (Aediva) treballa en un pla de mesures preventives i de futurs protocols d'actuació higiènic-sanitaris davant la pandèmia del coronavirus. El sector es mostra "esperançat" i segueix de prop els passos de la Xina, que des del 25 de març va obrir les seues discoteques, a excepció de Wuhan.
Controls en les discoteques de Xinesa
Controls en les discoteques de Xinesa
AEDIVA
Controls en les discoteques de Xinesa

De cara al futur, les discoteques valencianes estudien la situació "amb el màxim rigor" i pensant en la progressiva recuperació de la normalitat, d'acord amb els criteris que marque l'administració sanitària concordes al calendari de confinament i la següent fase de desescalada i reobertura.

Aquest procés "exigirà del major esforç, creativitat i capacitat d'actuació del sector cultural i recreatiu per a generar la confiança i el suport del seu públic", defèn a en un comunicat el secretari general de l'associació, Juanjo Carbonell.

De moment, les sales difonen campanyes en positiu per a transmetre missatges d'"ànim" a la ciutadania, com la impulsada pel propi col·lectiu, amb el lema 'Sempre ix el Sol'.

Aediva, juntament amb la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles (Espanya de Nit), analitza la volta a la normalitat de la Xina en el sector oci, ja que la majoria de les discoteques porten obertes quasi després de setmanes, inclosa la regió de Hubei a excepció de la seua capital (Wuhan).

En concret, el 25 de març van reobrir les seues portes els locals d'oci, incorporant determinats protocols i mesures preventives, donant pas a una jornada de dol i homenatge a les víctimes el 4 d'abril i a eliminar els controls en porta el dia 9.

La informació recopilada per l'organització mostra com la Xina va realitzar la transició fins a l'obertura definitiva dels establiments, així com els procediments i mesures preventives adoptades pels locals d'oci.

POSSIBLES ACTUACIONS

Aquestes accions es basen en la desinfecció d'instal·lacions, la presa de temperatura i la utilització de mascaretes i gels per part del personal i el públic, així com la implantació de les aplicacions sanitàries informàtiques que permeten monitoritzar a la població.

Amb tot açò, en breu termini, Aediva i Espanya de Nit traslladaran a les autoritats sanitàries competents el seu pla de mesures per a la seua revisió i coneixement. Fins aleshores volen llançar un missatge positiu i d'esperança al sector, atés que prima la preservació de la salut i seguir totes les recomanacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento