Les teles abusen dels telèfons 905 per la poca protecció al consumidor

  • El CAC comptabilitza 48 programes emesos en 23 canals locals i autonòmics en un dia.
  • La factura dels concursants es dispara.

Les associacions de consumidors alerten sobre els programes que utilitzen telèfons amb prefix 905, perquè les factures dels teleespectadors es disparen amb una mitjana d´1,20 euros per trucada.

El Consell de l´Audiovisual de Catalunya (CAC) ha previngut l´Agència Catalana de Consum, la Direcció General del Joc i d´Espectacles, la Secretaria d´Estat de Telecomunicacions i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions sobre la desprotecció dels consumidors i la falta de regulació d´aquests concursos, als quals estan enganxats 500.000 teleespectadors. De fet, l´Hospital de la Vall d´Hebron té una unitat específica des de l´estiu.

El 905 està pensat per a programes a l´estil d´Eurovisió, als quals es truca per votar, però no per a concursos. El CAC n´ha estudiat l´oferta el juliol, agost i setembre. Entre 23 televisions autonòmiques i locals, van identificar 14 prestadors del servei, «que van emetre 48 programes, ja que en la majoria se n´emet més d´un al dia». També van investigar quatre prestadors estatals, amb cinc programes.

El CAC no descarta posar el cas en mans de la Fiscalia després d´haver rebut denúncies des del maig, totes, referents a televisions locals. El Fòrum d´entitats de persones usuàries de l´audiovisual també alerta dels 905.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento