Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Les embarassades no podran estar acompanyades en el part però s'enviaran imatges a la persona que designe

Les embarassades no podran estar acompanyades durant el part per a evitar perill de contagis del coronavirus, però la persona que la gestant designe com a portaveu familiar rebrà imatges del naixement i del nounat per videoconexió i podrà acompanyar-la en l'habitació mentre dure tot l'ingrés hospitalari.
Dona embarassada
Dona embarassada
CLÍNICA MARGEN
Dona embarassada

Així consta en el protocol que ha remès la conselleria de Sanitat a tots els centres per a evitar contagis del Covid-19 tant a la mare, la seua parella, el nadó, com al personal sanitari, segons ha explicat la responsable d'aquest departament, Ana Barceló, en la roda de premsa diària per a explicar l'evolució de la pandèmia.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'acompanyant no podrà entrar ni a la sala de dilatació ni al paritori, sinó que haurà d'esperar tot el part en l'habitació, on podrà romandre en tot moment fins que la mare reba l'alta hospitalària.

Barceló ha justificat aquesta mesura perquè aquests dos espais són utilitzats amb moltes dones i haurien de tindre una desinfecció molt a fons després de cada part per a evitar perills de contagis.

No obstant açò, la dona gestant haurà d'identificar un portaveu familiar amb un número de telèfon mòbil perquè durant el procés puguen establir contacte sempre que l'entorn assegura "una suficient intimitat". Així mateix, s'establirà una videoconexió amb el portaveu perquè puga "veure alguns moments en la sala de dilatació i del naixement" i, després del part, es tornarà a connectar per a transmetre imatges del nounat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento