Comunitat Valenciana

El nombre d'altes per Covid-19 augmenta un 80% en un sol dia i aconsegueix les 432 en la Comunitat Valenciana

  • Els ingressos en hospitals descendeixen en 14 i se situen en 2.175 pacients, i els morts pugen en 48, fins a 443.
  • La pressió assistencial en les UCI descendeix lleugerament, amb alguns llits lliures més, però Sanitat demana cautela.
Obras del hospital de campaña junto a La Fe de València
Obras del hospital de campaña junto a La Fe de València
EUROPA PRESS
Obras del hospital de campaña junto a La Fe de València

El nombre total de persones donades d'alta després d'haver patit un quadre de Covid-19 ha augmentat un 80% en un sol dia en la Comunitat Valenciana, en passar de les 240 del dimecres a les 432 d'aquest dijous, és a dir 192 més, segons l'últim balanç oferit per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La titular d'aquest departament, Ana Barceló, ha volgut començar la seua compareixença d'aquest 2 d'abril amb aquesta dada que, per províncies, deixa 28 altes a Castelló, 172 a Alacant i 232 a València.

En el nombre total de nous casos positius també es detecta certa estabilització. En l'últim recompte s'han comptabilitzat 386, enfront dels 414 d'ahir dimecres, la qual cosa deixa la xifra total de la Comunitat Valenciana en 6.308 casos. Aquesta tendència també s'observa en el número d'hospitalitzats, que baixa en 14 respecte a ahir, fins a les 2.175 persones.

Barceló ha afirmat que el seu departament percep certa moderació en la pressió que pateixen les unitats de vigilància intensiva (UCI) respecte al ritme d'increment de setmanes anteriors, encara que ha demanat prudència en l'anàlisi d'aquestes dades. Si ahir eren 228 els llits lliures en UCI, aquest dijous són 254, i s'ha passat d'un percentatge d'ocupació del 71,4% al 69,8%.

Respecte al número de morts, segueix a l'alça, amb 48 més que ahir, i una xifra total de 443 morts en el conjunt de les tres províncies. Els professionals sanitaris que han donat positiu aconsegueixen ja els 1.048, i 2.264 estan en quarantena, mentre 2.073 s'han inscrit en la bossa extraordinària d'acabats de jubilar i llicenciats en Medicina i Infermeria.

Situació de les residències de majors

En aquests moments hi ha 84 residències de majors amb algun cas positiu, de les quals set estan baix vigilància de la Conselleria de Sanitat. El nombre d'interns positius són 536, i el de treballadors infectats de 166. Els morts en aquests centres són 118 persones. La Generalitat va anunciar ahir que els majors que pateixen la malaltia seran agrupats en centres residencials específics per a "tallar la cadena de contagis".

Medicaments a casa

La consellera ha informat del nou protocol que permetrà que les persones que formen part d'algun grup de risc enfront del Covid-19 puguen rebre a les seues cases els seus medicaments per a evitar d'aquesta manera desplaçar-se a les farmàcies.

Aquests grups són majors de 60 anys, dones embarassades o malalts crònics amb hipertensió arterial, diabetis, malaltia cardiovascular o pulmonar, càncer o immunodeficiència. Els pacients només hauran de cridar al número de telèfon gratuït 900 36 22 36, on se'ls atendrà perquè des de l'oficina de farmàcia més pròxima als seus domicilis se'ls porten les medicines.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento