Comunitat Valenciana

Educació proposa ajornar al mes de juny del 2021 les oposicions docents de Secundària

  • Les d'Infantil i Primària, previstes per al 2021, s'ajornarien a l'any 2022, segons la Conselleria que dirigeix Marzà.
  • Eixa és la proposta que portarà la Generalitat aquest divendres a la Mesa d'Educació amb els sindicats.
Imatge de recurs d'una aspirant a les oposicions docents
Imatge de recurs d'una aspirant a les oposicions docents
STEPV
Imatge de recurs d'una aspirant a les oposicions docents

La Conselleria d'Educació ha decidit -a causa que els tràmits administratius i l'activitat educativa i formativa presencials han sigut suspesos temporalment a causa de la pandèmia del Covid-19-, proposar en la Mesa d'Educació amb els sindicats que se celebrarà del pròxim divendres ajornar un any, fins al mes de juny del 2021, el calendari d'oposicions en places docents.

Aquest dimecres s'ha celebrat la Conferència Sectorial d'Educació convocada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional amb els responsables d'educació autonòmics davant de la situació excepcional provocada per la crisi sanitària del coronavirus. En aquesta reunió s'han tractat temes que afecten tots els sistemes educatius de l'Estat, entre ells les convocatòries d'oposicions a places docents.

En el cas del sistema educatiu valencià, les oposicions de Secundària i altres cossos, que havien d'arrancar el pròxim 18 de juny, quedarien ajornades fins al mes de juny del 2021. Cal recordar que es tracta de 4.295 places, de les quals 3.575 són de lliure accés. Així mateix, les oposicions previstes el 2021 per a Infantil i Primària, s'ajornarien a l'any 2022.

"La situació en la qual ens trobem fa que siga recomanable evitar les incerteses de milers d'aspirants que s'estan preparant per a opositar i resulta molt més raonable que es puguen reorganitzar amb un nou calendari", ha asseverat sobre aquest tema el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento