La meitat de les aules de l’escola pública tenen massa alumnes

  • Vulneren la ràtio de 25 nens per classe.
  • El Batxillerat nocturn té 271 places lliures, tot i que han tancat 20 centres.
S'havia parlat ja del collapse, però, ahir, se li va posar una xifra. La meitat de les aules dels centres públics (500) de l'àrea de Barcelona tenen alumnes per sobre de la ràtio, segons va denunciar el sindicat majoritaria Ustec-Stes, que manté la seva convocatòria de vaga pel 13 de novembre a la pública.

Les aules de Primària no poden superar els 25 alumnes. Com a excepció, poden ser-ne un 10% més. La situació més greu la pateixen Badalona, Sabadell o Terrassa, l'Hospitalet o Santa Coloma. En aquesta darrera ciutat, el mateix conseller d'Educació, Ernest Maragall, va reconèixer que hi havia un 58% de classes massa plenes, tot i que rebaixava les aules saturades a la resta de l'àrea de Barcelona.

La portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, lamenta que aquesta vulneració es produeix especialment en els centres amb més complicacions (perquè hi ha més alumnes estrangers, per exemple), «que són els que haurien de tenir més recursos i menys alumnes per aula», va afirmar.

El Batxillerat de nit a Catalunya té 271 places lliures, malgrat que es va tancar l'oferta en 20 dels 46 centres que l'oferien el curs passat. Vist que sobren pupitres, el conseller Maragall considera que la decisió va ser encertada. En comissió al Parlament, Maragall va tornar a defensar als collegis d'elit no mixtes per «seguretat jurídica», un criteri que no val a Ustec-Stes, que busca fórmules per denunciar-ho als tribunals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento