El 25% de les embarassades barcelonines avorta perquè no era un fill desitjat

  • Un terç ja ho havia fet abans.
  • El 42% de gestacions no són buscades.
  • Les pateixen fèmines d'entre 20 i 34 anys, immigrants i amb estudis primaris.

Un embaràs no sempre és una bona notícia. Una de cada quatre barcelonines decideix avortar perquè no era un fill desitjat ni tampoc planificat. Aquesta és la conclusió d'un estudi de l'Agència de Salut Pública de Barcelona presentat ahir a la XXVI Reunió de la Societat Espanyola d'Epidemiologia a Girona. Aquesta és una xifra «molt alta» i es deu a la dolenta planificació de l'embaràs i al mal ús dels sistemes anticonceptius, va afirmar la doctora i autora de l'estudi, Glòria Pérez.

La taxa d'avortaments a la capital catalana és de 14,3 per cada mil dones. Les últimes dades disponibles són del 2006, però revelen que només el 3% de les interrupcions es van fer a causa de malformacions congènites del fetus o perquè hi va haver violació. La resta, un 97%, es van realitzar per preservar les salut física i mental de la dona.

De fet, els embarassos no planificats no han disminuït i ja suposan quatre de cada 10 gestacions a Catalunya, de les que tres acaben en avortament. Les dones que més ho pateixen tenen entre 20 i 34 anys de mitjana, estudis primaris i són immigrants.

Catalunya segueix situant-se per sobre dels països nòrdics, on es fa un ús més intensiu dels anticonceptius, però està per sota dels Estats Units, que arriben a un 49% d'embarassos no desitjats.

Aquest treball també revela una dada força sorprenent: un terç de les dones són reincidents, és a dir, ja havien avortat abans. A més a més, en un 10% dels casos feia menys d'un any d'aquesta altra interrupció voluntària de la gestació i un 7,4% ho havien fet dues o tres vegades anteriorment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento