Comunitat Valenciana

Coronavirus.-STEPV demana negociar en una Sectorial telemàtica noves instruccions sobre assistència de docents a centres

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) reclama a la Conselleria d'Educació que convoque telemàticament una reunió de la Mesa Sectorial per a negociar unes noves instruccions als centres sobre l'assistència dels docents durant la suspensió de classes pel coronavirus. El sindicat demana també una trobada, també virtual, de la Comissió Sectorial de Salut Laboral.

Per a aquesta organització sindical, "allò que hauria d'haver decretat la Conselleria d'Educació és el tancament dels centres educatius amb caràcter general, excepte en situacions d'extrema necessitat i plenament justificades".

"Açò l'haguera entès perfectament el conjunt de la societat i de la comunitat educativa i ens haguérem estalviat situacions d'indignació, preocupació, incomprensió i desorientació com les quals s'han viscut aquests últims dies", lamenten.

D'altra banda, STEPV posa en relleu, quant al treball telemàtic encomanat al professorat, la prioritat que "no augmente les desigualtats socioeconòmiques de l'alumnat". "És per açò que el treball dels alumnes en infantil, primària i ESO ha de redundar a reforçar els continguts ja vistos". En els ensenyaments postobligatoris s'ha de "planificar la docència dels continguts de les programacions".

STEPV fa una crida als responsables d'educació a "restablir confiances, trobar solucions i coordinar esforços, convençuts que l'eixida està en les nostres mans i és possible".

Finalment, el sindicat agraeix a tot el professorat la tasca que està fent, "fins i tot en una setmana de vacances en moltes localitats, per a posar al dia el treball telemàtic i garantir la continuïtat del procés educatiu en aquesta situació de confinament domiciliari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento