La Generalitat Valenciana condemna l'últim assassinat masclista

Minut de silenci davant el Palau de la Generalitat
Minut de silenci davant el Palau de la Generalitat
EUROPA PRESS

La Generalitat Valenciana ha condemnat aquest dimarts l'últim assassinat masclista a Vilanova de Castelló, la mort d'una dona presumptament per un tir del seu company sentimental, i ha recordat l'obligació de tota la societat de denunciar qualsevol indici de violència.

"No volem ni una més en la llista de la infàmia", ha exclamat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en el minut de silenci davant el Palau de la Generalitat, contra la "xifra de l'horror" d'una morta cada quatre dies el 2020 per violència masclista.

Mónica tenia 38 anys, dos fills i "molta vida per davant, però el terrorisme masclista va acabar amb la seua vida", ha manifestat la representant del Govern valencià al costat del president, Ximo Puig, i altres consellers i càrrecs públics.

La seua mort "colpeja dur a tota la societat valenciana" com el reflex més cru d'"un masclisme insuportable i intolerable", doncs fa tres setmanes vam haver de lamentar un altre assassinat masclista a Moraira, el d'Alina.

Davant aquesta situació, la Generalitat es compromet a augmentar els esforços per una Comunitat Valenciana "lliure de violència contra les dones, una ambició col·lectiva". "El terrorisme masclista suma 15 dones assassinades el 2020 i només una d'elles va denunciar", ha recalcat la responsable de Justícia.

"Tots tenim l'obligació de denunciar aquesta infàmia; és imprescindible l'unió de la societat perquè no se senten a soles", ha declarat.

Per part dels partits, representants del PSPV i Compromís han coincidit que l'entorn de la morta a Vilanova de Castelló era coneixedor de la seua situació. "Mónica podria haver estat protegida si hagueren entés el dolor del seu silenci", ha asseverat la socialista Rosa Peris.

Després de demanar revisar tots els protocols, la diputada de Compromís Mònica Álvaro ha coincidit: "Si entre tots haguérem donat una mica més d'ànim i haguérem sigut suficientment forts, possiblement hauríem pogut evitar aquesta situació".

La dona va rebre divendres a la vesprada un tir al cap per part de la seua parella en un domicili de Vilanova de Castelló i va morir a l'Hospital La Fe de València.

L'home, en presó comunicada i sense fiança, va declarar que l'arma se li va disparar de forma accidental mentre la manipulava, encara que la Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que es tracta d'un nou cas de violència masclista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento