L'AMB destinarà 6 milions d'euros a finançar el canvi de vehicle contaminant dels autònoms amb baixos recursos

  • L'AMB ha aprovat el Pla de Mobilitat Sostenible de l’AMB 2020-2023, que està dotat amb 26 milions d’euros.
El acceso de vehículos a Madrid Central viene determinado en función de los distintivos de la DGT. Solo podrán acceder vehículos con etiqueta ambiental.
El acceso de vehículos a Madrid Central viene determinado en función de los distintivos de la DGT. Solo podrán acceder vehículos con etiqueta ambiental.
JORGE PARÍS
El acceso de vehículos a Madrid Central viene determinado en función de los distintivos de la DGT. Solo podrán acceder vehículos con etiqueta ambiental.

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Sostenible de l’AMB 2020-2023, que està dotat amb 26 milions d’euros i marcarà les línies estratègiques de la "mobilitat metropolitana sostenible i de baixes emissions” a la Metròpolis de Barcelona.

Destaca com a novetat del pla la nova línia de subvencions per a impulsar una distribució de mercaderies sostenible, amb una dotació de 6 milions d’euros.

Aquest nou paquet de subvencions s’activarà els propers mesos i facilitarà als autònoms amb baixos ingressos finançar el canvi de vehicle contaminant. Aquests treballadors podran adequar el seu parc mòbil a la nova regulació de circulació de la Zona de Baixes Emissiones ZBE Rondes BCN. 

Concretament, per fer-ho, l’AMB llançarà diferents convocatòries de subvencions amb l’objectiu de finançar parcialment la renovació del parc mòbil actualment sense etiqueta ambiental de la DGT.

Poveda: "En el cas de les subvencions, les hem fet tenint en compte els col·lectius més vulnerables"

Segons ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Antoni Poveda, “aquest nou pla metropolità és l’instrument i guia que ens servirà aquests propers anys per seguir avançant fermament cap a una mobilitat molt més sostenible, que respecti la salut de les persones, com ja està fent la resta d’Europa".

Poveda ha afegit que "en el cas de les subvencions, les hem fet tenint en compte els col·lectius més vulnerables. L’estratègia de la lluita contra la contaminació atmosfèrica és clara, però no volem deixar ningú enrere” ha dit.

Al mateix temps, Poveda ha afegit que “seguirem demanant al govern català i al govern central el desenvolupament de polítiques, mesures i inversions que necessitem des del món local per fer-ho possible”.

L’AMB manté per a aquest mandat altres línies de subvencions:

  • Els ajuts per a l’adquisició de bicicletes elèctriques (500.000 euros), per facilitar el canvi modal del vehicle privat a la bicicleta elèctrica.
  • Noves convocatòries de subvencions als ajuntaments metropolitans per construir infraestructura pedalable local (2,5 milions d’euros).
  • El programa Biciempresa: es continuarà amb la subvenció en especies de bicicletes a les empreses perquè aquestes les cedeixin temporalment als seus treballadors (128.263 euros). Fins a la data, 70 empreses han participat en aquest iniciativa.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento