Comunitat Valenciana

PPCV encara no ha decidit el seu vot respecte al 'pin parental' però assegura que sempre es demanen les autoritzacions

El PPCV encara no ha decidit el sentit del seu vot a la iniciativa de Vox a Les Corts en la qual demana al Consell que s'aplique el 'pin parental' a la Comunitat Valenciana ja que no l'ha llegida encara, però ha remarcat que l'autorització dels pares per a les activitats que es fan en un centre fora del currículum "s'ha vingut fent sempre" en aquesta i en la resta d'autonomies, i li preocupa que "s'estiga polititzant l'educació".

Així ho ha assegurat la seua presidenta i portaveu en el parlament valencià, Isabel Bonig, que ha explicat en declaracions als mitjans que no han decidit el sentit del vot perquè no han llegit la proposta i perquè "al PP no li n l'agenda ni Vox, ni Pedro Sánchez ni el PSPV".

"I perquè nosaltres estem en l'important, i l'important és que el dissabte va haver-hi una manifestació quantiosa en el Baix Segura reclamant llibertat on jo li vaig estendre la mà al president Puig i han passat cinc dies i ni s'ha dignat a cridar", ha subratllat la dirigent del PP, que ha assegurat que li pareix "preocupant que s'estiga polititzant l'educació" i "limitant la llibertat dels pares" en lloc de treballar en la millora del rendiment.

Ha ressaltat que a la Comunitat Valenciana hi ha 40 sentències "que estableixen que la política educativa i lingüística de Puig, que és el responsable perquè és el president per a bé i per a mal, és contrària a dret" i "ací ningú envia requeriments i ningú diu res".

Bonig ha assegurat que "el PP va a estar a favor de la llibertat sempre" però li dona "la sensació" que els volen "encasellar en un lloc" i que no es parle "de l'important".

"Hui sabem que a Extremadura Fernández Vara fa exactament el mateix, que és el que es vé fent: sol·licitar el consentiment dels pares per a determinades activitats que no estan dins del currículum i donades per personal que no és docent del centre", ha afirmat.

Això, ha insistit, "s'ha vingut fent en aquesta comunitat sempre i en totes". "Ningú millor que el PP defendrà la llibertat d'ideari i la llibertat dels docents a l'hora d'explicar les matèries", ha asseverat.

Bonig ha assegurat que no té por que Vox marque l'agenda, però té la sensació de que el PSPV sí ho vol: "D'allò que no vol parlar Puig és del fracàs escolar en l'educació pública valenciana ni de la imposició. El que vol és arraconar al PP i no ho va a aconseguir, aquest és un partit plural que ha defès sempre la pluralitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento