El viatge a Rodalies s’allarga 15 minuts per obres de l’AVE

  • Els trajectes de la línia C2 triguen més des de l'inici dels treballs.
  • La supressió d'una via pel tren d'alta velocitat causa retards als combois semidirectes.

Amb l'arribada de l'AVE, els usuaris de les línies del corredor sud de Rodalies triguen més a fer els seus trajectes des de o cap a Barcelona. I és que el temps de durada del recorregut s'ha incrementat en 15 minuts.

Des que van començar les obres de l'AVE, entre l'estació de Sants i El Prat, els trens van reduir la velocitat a 60 Km/h. Ara bé, un cop estrenada la línia d'alta velocitat, aquest retard es manté i s'ha incorporat als horaris dels trens.

Els tres semidirectes pateixen retards en entrebancar-se amb els de Rodalies
«Continuen les precaucions a l'entrada sud i això suposa un retard per a l'usuari», denunciava ahir el president de l'Associació per a la
Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol. Ara bé, l'AVE, en aquest mateix tram, no pateix aturades ni retards, i la línia Barcelona-Madrid manté la puntualitat al 99%. Des d'Adif, l'ens del ministeri de Foment encarregat de les obres d'infraestructura ferroviària, argumenten que «encara queden obres a fer a Bellvitge».

Des de la PTP denuncien que les vies de l'AVE s'han fet passar per l'antiga via cap a l'aeroport, i, per això, «els tres semidirectes pateixen retards en entrebancar-se amb els de Rodalies», segons Riol. Per contra, Adif apunta que per aquestes vies «han deixat de circular-hi prop de 70 trens de mercaderies al dia». D'altra banda, les obres del nus de Castellbisbal provocaran afectacions a les línies C1 i C4 de Rodalies a partir de demà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento