El jutge autoritza que la Guàrdia Civil col·labore en la investigació a Francis Puig i socis

  • En la causa s'investiguen presumptes delictes per frau de subvencions al valencià i als mitjans de comunicació.
Ciudad de la Justicia en imagen de archivo
Ciudad de la Justicia en imagen de archivo
EUROPA PRESS - Archivo

El Jutjat d'Instrucció número 4 de València ha autoritzat la Guàrdia Civil a col·laborar en la investigació oberta a Francis Puig, responsable de les empreses Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions, i a Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística, per les ajudes al foment del valencià.

Així consta en la resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual el magistrat accepta la sol·licitud del ministeri fiscal d'oficiar a la Guàrdia Civil perquè, en funcions d'auxili, col·labore en la investigació.

El PP va presentar una querella per considerar que Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions van rebre ajudes al foment del valencià -més de 400.000 euros en subvencions des del 2015- "sense cap tipus de control".

Amb posterioritat, la va ampliar a les ajudes a mitjans de comunicació vinculats a Enrique Juan Adell Bover, la família del qual és propietària de diverses empreses receptores de subvencions i a qui situen com a "soci" de Francis Puig. El PP els acusa d'utilitzar un entramat empresarial per a defraudar 1.215.396 euros a diverses administracions i situa el frau global en uns 2 milions d'euros.

El jutge va obrir una investigació i va citar a declarar al desembre, en qualitat d'investigats, Francis Puig i Trenzano, però finalment es van suspendre a petició d'Anticorrupció, que va demanar la pràctica de noves diligències.

En aquesta causa s'investiga la presumpta comissió de quatre delictes de frau de subvencions pels responsables de Mas Mut Produccions S.L i Comunicació dels Ports de les anualitats 2015, 2016, 2017 i 2018. La investigació tracta de determinar si els imports concedits per Generalitat valenciana i catalana van ser destinats a sufragar les activitats subvencionades, és a dir, si van ser emprats en el foment de les llengües cooficials en aquests territoris en els mitjans de comunicació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento