La Guàrdia Urbana inicia una setmana en la qual apliarà la mà dura

La tornada a l'escola no només afecta els alumnes i els seus pares, sinó tots els que es desplacen per la ciutat. Cotxes estacionats en doble filera i carrers congestionats tornen a ser el pa de cada dia a partir d'avui. I per això, la Guàrdia Urbana intensifica aquesta setmana, durant l'inici de curs, la vigilància i mobilitza tots els seus efectius.

L'anomenen Operació Tardor i consisteix en un major control per detectar i penalitzar vulneracions del codi de circulació o de l'ordenança de mobilitat per part dels conductors.

La Urbana ja ha advertit que «actuarà de manera preferent» sobre els estacionaments en doble filera, l'ocupació de les voreres i dels passos de vianants, així com també de les parades del transport públic.

Les zones de càrrega i descàrrega són també, des de l'1 de setembre passat, un punt especialment controlat pels agents locals.

L'Eixample congestionat

Les vies en què la Guàrdia Urbana preveu que hi hagi una major congestió degut a l'inici del curs, tornen a ser els voltants dels centres escolars, especialment, a la part alta.

Però, un any més, on hi haurà més col·lapse serà als districtes de l'Eixample i de Sarrià-Sant Gervasi, «per l'elevat nombre d'escoles que s'hi concentren», tal com exposava a 20 minutos un portaveu del cos municipal.

Les hores més conflictives per a la fluïdesa del trànsit seran «de 8.00 a 9.30 hores i de 16.30 a 17.30 hores», tot seguint la tendència d'anys anteriors, marcada òbviament pels horaris escolars.

Malgrat tot, la Guàrdia Urbana presta, des del passat 1 de setembre, una especial atenció al compliment de la normativa de circulació, no només al voltant dels centres educatius.

Infraccions com saltar-se un semàfor en vermell, no respectar els límits de velocitat o conduir usant el telèfon mòbil són algunes de les conductes més perseguides per perilloses. L'ús del cinturó de seguretat és un dels punts més controlats. L'operatiu finalitzarà el 10 d'octubre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento