Comunitat Valenciana

Un total de 14 persones van ser identificades pels crits i esbroncs a la Cavalcada de les Magues de Gener

  • Un grup de persones de la concentració d'España Existe les van rebre entre crits de "traïdors" i "catalanistes".
  • "Els qui es van contramanifestar no tenen res a veure amb nosaltres", han assenyalat des de Vox.
Policia durant la desfilada dels Magues
Policia durant la desfilada dels Magues
EUROPA PRESS
Policia durant la desfilada dels Magues

Un total de 14 persones van ser identificades durant la Cavalcada de les Magues de Gener d'aquest diumenge a València, en la qual, a l'arribada de la comitiva a la plaça de l'Ajuntament, un grup de persones procedents de la concentració d'España Existe -que se celebrava eixe mateix matí enfront del Palau de la Generalitat- es va congregar per a rebre-les entre xiulades, esbroncs i crits de "traïdors" i "catalanistes".

Segons fonts properes a la investigació, un total de 14 d'aquestes persones van ser identificades i es van alçar quatre actes per possibles infraccions a la Llei de Seguretat Ciutadana.

Grups de persones procedents de la concentració convocada per la plataforma España Existe van acudir fins a la Plaça de l'Ajuntament durant el desenvolupament de la cavalcada. Allí, van mostrar banderes d'Espanya i van cridar expressions com "España unida jamás será vencida", "viva el Rey", "fuera", "traidores" i "catalanistas".

Vox es desvincula

El president provincial de Vox a València, José María Llanos, ha desvinculat a la seua formació d'aquests fets. "Els qui es van contramanifestar en la Plaça de l'Ajuntament no tenen res a veure amb nosaltres", ha assenyalat.

Així ho ha explicat el també diputat autonòmic en ser preguntat per l'ocorregut al final de la desfilada. Llanos ha explicat que Vox es va adherir a la concentració convocada per eixa plataforma, que davant la coincidència amb la cavalcada ja prevista es va desplaçar a la Plaça de Manises, i allí van estar, no en la cavalcada.

"Qualsevol manifestació violenta o agressiva, siga exercida per uns o uns altres, serà rebutjada per Vox", ha dit, remarcant que s'ha dit que es va desplegar algunes banderes verdes, però aquestes "es poden comprar a l'engròs". "Des de Vox no ens contramanifestem mai", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento