Comunitat Valenciana

Rússia serà el país convidat a 'Alacant Gastronòmica' el pròxim mes de març

El Patronat de Turisme de la Costa Blanca ha tancat un acord amb la Casa de Rússia per a facilitar la participació institucional del país en la pròxima edició del certamen 'Alacant Gastronòmica'. Aquesta cita culinària que afavoreix la Diputació d'Alacant es durà a terme a la fi del mes març de 2020 en IFA i inclourà una programació en la qual, per primera vegada, s'internacionalitzarà la iniciativa en donar cabuda a un dels territoris que més residents permanents aporta a la província.
Reunió entre Costa Blanca i Casa de Rússia.
Reunió entre Costa Blanca i Casa de Rússia.
DIPUTACIÓN DE ALICANTE
Reunió entre Costa Blanca i Casa de Rússia.

El president de la Diputació i del Patronat de Turisme, Carlos Mazón, s'ha reunit amb el president de la Casa de Rússia a Alacant, Aleksandr Chepurnoy, per a ultimar els detalls de la presència de la federació com a país convidat a aquesta proposta, ha informat la institució provincial en un comunicat aquest dijous.

En la trobada han participat també el vicepresident de la Cambra de Comerç i president d''Alacant Gastronòmica. Estil de vida Mediterrani', Carlos Baño, la directora general de la Institució Firal Alacantina (IFA), Esther Guilabert, i el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo.

La tercera edició d''Alacant Gastronòmica' se celebrarà del 27 al 30 de març i, a més de comptar amb una important oferta expositiva i venda de productes de la província, tallers, 'show cookings', concursos i tastos, albergarà nombrosos professionals del sector en diferents especialitats, al mateix temps que mostrarà denominacions d'origen, marques de qualitat, mercaderia de la terra, ecològiques i artesanals, així com vins i begudes típiques.

Mazón ha comentat que aquest certamen "sorgeix de la mà de la Diputació, la Cambra de Comerç i la institució firal alacantina, amb el suport de la Generalitat Valenciana, per a generar un esdeveniment que promoga accions i hàbits saludables de vida, a més d'una alimentació natural basada en productes autòctons de proximitat, tant del mar com de l'horta".

La participació de Rússia com a país convidat, que disposarà d'un espai identitari, generarà l'assistència de nombroses autoritats, de responsables de la Cambra de Comerç de Moscou, així com d'empreses, residents i turistes russos.

Referent a açò, el president ha concretat que 'Alacant Gastrònoma' fomenta l'estil de vida mediterrani, encara que ha recalcat que volen "visibilitzar els costums, gastronomia i cultura d'un país" amb el qual existixen "molts vincles" i amb el qual "uneix una estreta relació".

Tal com ha concretat Mazón, "la pràctica totalitat de russos que arriben a la Comunitat Valenciana ho fan a través de l'aeroport Alacant-Elx, des del qual parteix un vol directe tot l'any tant a Moscou com a Sant Petersburg, i tenim Torrevella, que s'ha convertit en la ciutat espanyola en la qual viuen més russos".

Per la seua banda, José Mancebo ha avançat que durant les pròximes setmanes es definirà "la presència popular i gastronòmica de Rússia en el certamen", en el qual hi ha previst "convidar a diversos xefs del país perquè participen en les ponències programades".

Així mateix, el director del Patronat Costa Blanca ha comentat: "Estem ultimant el calendari d'activitats que englobaran tant l'aspecte professional i empresarial de la gastronomia, com el lúdic i educatiu per a integrar a escolars, joves i públic en general en una proposta que, amb la seua tercera edició, s'està convertint en un atractiu turístic imprescindible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento