Comunitat Valenciana

Desarticulen una banda que amagava un laboratori d'extracció de cocaïna en un traster a Burjassot

La Guàrdia Civil i La Policia Nacional han desarticulat, en el marc de l'operació 'Grijos', un grup criminal format per sis persones dedicat a la venda i elaboració de drogues. Els detinguts són cinc homes i una dona i, a més, l'operatiu ha permès desmantellar un laboratori d'extracció secundària de cocaïna ocult en un traster en la localitat de Burjassot (València).
Guàrdia Civil Remetent Nota De Premsa Conjunta Amb C.N.P I Fotos
Guàrdia Civil Remetent Nota De Premsa Conjunta Amb C.N.P I Fotos
GUARDIA CIVIL
Guàrdia Civil Remetent Nota De Premsa Conjunta Amb C.N.P I Fotos

En el transcurs de la investigació, que es va iniciar en el mes d'abril, els agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil i UDYCO de Policia Nacional van constatar que una organització criminal es dedicava al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals.

Un dels màxims responsable de la xarxa era l'encarregat d'extraure i adulterar la cocaïna en un habitacle de xicotetes dimensions i sense ventilació, en concret un traster, fet aquest que "va dificultar la localització", subratllen les forces i cossos de seguretat en un comunicat.

Una vegada processada la cocaïna -que era encarregada prèviament pels clients-, la droga era introduïda en dobles fons existents en els vehicles que l'organització estacionava al costat del traster on es realitzava aquest procés, per a després subministrar a diferents domicilis de la província d'Alacant i València i vendre la substància a la menuda.

REGISTRES

En el dispositiu s'han realitzat un total de huit registres: 2 a Alacant, 1 a València, 3 a Burjassot, 1 a Massamagrell i 1 en Lliría.

Entre els efectes intervinguts, figuren 17,5 quilos de cocaïna, altres 10 de substàncies de tall, 35 litres de substàncies químiques (precursors), 63.000 euros en metàl·lic, 3 vehicles, ferramentes, maquina de comptar diners i útils pertanyents al laboratori d'extracció secundària de cocaïna.

Als sis arrestats -d'edats compreses entre els 28 i 59 anys i de nacionalitat espanyola i colombiana- se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública (tràfic de drogues), blanqueig de capitals, delicte d'amenaces i defraudació de fluid elèctric.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat de Guàrdia de Requena (València).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento