Comunitat Valenciana

Milloraran el sabor de l'aigua de l'aixeta per a potenciar el seu consum

  • L'Ajuntament anuncia una inversió de 60.000 euros en 2020 per a millorar el gust. També instal·larà més fonts.
El agua corre por un grifo abierto.
El agua corre por un grifo abierto.
CEDIDA POR EL AYUNTAMIENTO DE LA OLIVA.
El agua corre por un grifo abierto.

Acabar amb les botelles de plàstic i augmentar el consum d'aigua de l'aixeta. Aqueixos són dos objectius que s'ha marcat l'Ajuntament de València per a aconseguir un consum més responsable i sostenible de l'aigua a la ciutat. Per a això, no obstant això, és fonamental que es complisca una premissa: que l'aigua de l'aixeta tinga bon sabor per als consumidors, una cosa que en l'actualitat no es compleix en nombrosos barris.

Per a corregir aqueix problema, la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, va anunciar aquest dijous que la Fundació Aigües de València invertirà 60.000 euros en 2020 per a millorar el sabor, “clau perquè la gent deixe de consumir aigua embotellada”, segons va dir. “L'Ajuntament de València ha de donar exemple i ha de ser el primer 100% lliure de botelles de plàstic d'un sol ús, no sols pels residus que produeixen sinó per la petjada de carboni que implica beure aigua embotellada respecte a beure-la de l'aixeta”, va subratllar la regidora.

“Invertim més de 4 milions d'euros anuals en les plantes de potabilització i més de 8 milions anuals en les xarxes de distribució d'aigua potable a la ciutat”, va agregar Valía durant la presentació d'un conveni de col·laboració amb l'empresa subministradora, el conseller delegat de la qual, Dionisio García, va posar en valor l'aigua de l'aixeta: “A València tenim una aigua estupenda, és veritat que cal continuar treballant a millorar el sabor perquè les sals que té potencien el sabor del clor i és un hàndicap, però tenim una aigua molt més barata que l'embotellada i a més a casa”.

De les accions que es duran a terme gràcies al conveni destaquen la posada en marxa de fonts abeurador que permeten a la ciutadania accedir a aigua de millor sabor, així com un treball de conscienciació. També es realitzaran tastos d'aigua de l'aixeta perquè, segons Valíaa, “el 70% dels consumidors d'aigua embotellada no són capaços de reconéixer l'aigua de l'aixeta”.

Així mateix, l'Ajuntament de València repartirà entre els funcionaris una botella reutilitzable, i instal·larà fonts d'aigua potable filtrada en les dependències municipals. “L'acord és un pas important per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides relacionats amb la preservació del medi ambient i l'adaptació al canvi climàtic”, va explicar la regidora.

Concurs d'idees

Aprofitant la Capitalitat del Disseny en 2022, l'Ajuntament vol llançar un concurs “per a veure quines idees innovadores poden aportar els diferents dissenyadors i creatius”. A més, preveu organitzar visites a les infraestructures públiques de l'aigua.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento