Comunitat Valenciana

Oltra sobre la condemna a un educador per abusos a una menor: "Quan es notifique s'instarà al centre a aplicar-la"

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat respecte a la sentència que condemna a cinc anys de presó un educador d'un centre d'acolliment de València per abusar d'una menor tutelada, que quan la resolució siga notificada la Conselleria instarà el centre a s'aplicar-la "en els seus propis termes".
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
GVA
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

Oltra ha realitzat aquestes declaracions en una roda de premsa després de mantindre una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí, en ser preguntada per les mesures que adoptarà la Conselleria després de la sentència.

"Nosaltres no fem valoracions de les sentències, el que hem de fer és aplicar-les, i el que la Conselleria òbviament està esperant és que amb urgència notifique el tribunal els termes concrets de la sentència i, a partir d'ací, instar el centre al fet que s'aplique en els seus propis termes", ha dit.

La secció segona de l'Audiència de València ha condemnat a cinc anys de presó un educador d'un centre d'acolliment de la capital valenciana per un delicte continuat d'abús sexual a una menor tutelada per la Generalitat en determinats períodes de temps entre 2016 i 2017, quan ella tenia 14 anys. La sala, que li imposa la petició reclamada pel fiscal, li prohibeix a més acostar-se a ella o al seu domicili a menys de 200 metres o comunicar-se durant deu anys.

Igualment, li imposa la inhabilitació especial per a la professió o ofici que implique contacte amb menors durant deu anys, llibertat vigilada durant cinc, amb obligació de participar en cursos formatius d'educació sexual, i una indemnització a la menor de 6.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento