Comunitat Valenciana

Ana Lluch, Mavi Mestre, Nuria Oliver, Sara Navarro i Fernández de la Vega, en el Top 100 de dones líders a Espanya

  • L'objectiu és "visibilitzar el talent femení per a construir una societat basada en la igualtat d'oportunitats".
La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, en el rànquing Les Top 100 Dones Líders
La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, en el rànquing Les Top 100 Dones Líders
UV
La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, en el rànquing Les Top 100 Dones Líders

L'oncòloga Ana Lluch, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, l'enginyera Nuria Oliver, la dissenyadora Sara Navarro i la presidenta del Consell d'Estat i presidenta de dones per Àfrica, María Teresa Fernádez de la Vega, figuren en el Top 100 de les dones líders a Espanya 2019.

Aquest rànquing ha celebrat l'octava edició de la seua gala, que té l'objectiu de "visibilitzar el talent femení i reivindicar l'accés de les dones a espais de decisió".

Entre les seleccionades, figuren diverses valencianes. Així, l'oncóloga Ana Lluch i l'enginyera de Telecomunicacions Nuria Oliver han sigut destacades en l'apartat acadèmiques i investigadores. En la categoria d'empresàries apareix la dissenyadora de calçat i complements Sara Navarro, mentre que la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, apareix en la de Funció Pública, Institucional i Política del rànquing. Quant a Fernádez de la Vega, el seu nom apareix en el grup del Tercer Sector.

A més d'aquestes professionals, el top també ha reconegut altres com la ministra de Defensa, Margarita Robles; la secretària d'Estat d'Igualtat, Soledad Murillo; la magistrada de la Sala Cinquena del Tribunal Suprem Clara Martínez de Clareaga; l'Alta Comissionada per a l'Agenda 2030, Cristina Gallach; la Leading Women de World Business Council for Sustainable, Gabriela Uriarte; la directora de l'Oficina del Parlament Europeu, María Andrés; la capitana de la Guàrdia Civil, M. José Garrido; la presidenta de la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores, UNESPA, Pilar González de Frutos; i la comandant de la Guàrdia Civil, Silvia Gil.

En la gala també es va subratllar la tasca d'altres després de dones destacades en les categories d'Acadèmiques i Investigadores, Alta Direcció, Cultura, Oci i Esport, Directives, Empresàries, Mitjans de comunicació, Pensadors i Expertes, Revelació i Emprenedores i Tercer Sector.

Alguns dels noms més reconeguts van ser les periodistes Ana Rosa Quintana, Carmen Chaparro, Sandra Sabatés o Sonsoles Ónega, l'actriu Maribel Verdú o les esportistes Gisela Polit i Ana Peleteiro.

Ressaltar el paper de les dones en l'àmbit públic

L'acte es va celebrar aquest dilluns en l'Auditori de Repsol a Madrid i més de 1.000 dones havien sigut considerades per aquestes distincions, entre les quals també estaven les rectores de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; la de la Universitat de Granada, Pilar Aranda; la de la Universitat a Distància de Madrid, M.ª Concepción Burgos; la de Huelva, M.ª Antonia Peña; la de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix; la de la Universitat CEU San Pablo, Rosa María Visiedo; i la de la Universitat Rovira i Virgili, M.ª José Figueras.

Impulsada pel portal Mujeres& Cia., Les Top 100 Dones Líders a Espanya pretén "visibilitzar el talent femení per a construir una societat basada en la igualtat d'oportunitats".

L'any 2011 es va llançar el primer rànquing de Top 100 Dones Líders a Espanya i des d'aleshores la iniciativa no ha parat de créixer per a fomentar la diversitat i ressaltar el paper de les dones en l'àmbit públic. En aquestes set edicions, han confiat en la iniciativa més de 60 empreses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento