Comunitat Valenciana

Les Corts aprovaran una declaració sobre l'emergència feminista 

  • S'espera que la proposta obtinga el suport de tots els grups excepte de Vox.
  • La votació es portarà a terme en l'últim ple ordinari d'enguany, que se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre.
Ple dels Corts Valencianes
Ple dels Corts Valencianes
INMA CABALLER/CORTS
Ple dels Corts Valencianes

L'últim ple ordinari de Les Corts de l'any, que se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre i després del qual les sessions plenàries es dedicaran als pressupostos, aprovarà previsiblement una iniciativa que ha sigut firmada per tots els grups menys Vox per a declarar l'"emergència feminista" a la Comunitat Valenciana.

La proposició no de llei sorgeix després que Unides Podem impulsara una declaració institucional sobre emergència feminista, a instàncies de la Plataforma Feminista d'Alacant, que no va aconseguir tirar endavant en no aconseguir la firma de Vox. Ara, eixe mateix text s'ha presentat via proposició no de llei que ha sigut firmada novament per tots els grups menys el que lidera Santiago Abascal.

En ella es posa de manifest el compromís de Les Corts amb la lluita feminista, s'acorda la declaració d'emergència feminista en tot el territori valencià, s'insta a mantindre la unitat institucional entre tots els grups per a continuar la lluita contra la violència masclista, i es demana al Consell que seguisca treballant en la implementació del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, i garantir els recursos necessaris per a desenvolupar les seues mesures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento