Comunitat Valenciana

Una fusió de Bach amb música africana, jazz i rap per a celebrar el 20 aniversari de La Nau

La Universitat de València ha programat, per a aquest dilluns 4 de novembre, un espectacle en què l'Orfeó Universitari de València i els grups Proletaris del Ritme, Luna de África i Tesa fusionaran la música clàssica amb música africana, el jazz i el rap.
African passion by JS Bach
African passion by JS Bach
UV
African passion by JS Bach

El 6 d'octubre de 1999, la Universitat de València va inaugurar el Centre Cultural La Nau després d'un procés de rehabilitació integral de la seua seu històrica, i per açò, la institució ha organitzat aquest espectacle en commemoració. Les invitacions gratuïtes poden arreplegar-se des d'una hora abans en les taquilles del teatre, ha indicat la UV en un comunicat.

L'actuació, titulada African Passion by JS Bach, és una fusió entre la música de Bach, els ritmes africans i la música negra que l'Orfeó presenta juntament amb Jesús Salvador 'Chapi'. L'espectacle, que connecta el cant coral amb la realitat que l'envolta, està "inspirat en la crisi migratòria que, l'any passat, va deixar quasi 2.000 morts en el Mediterrani".

Aquesta idea original dirigida per Jesús Salvador 'Chapi' i Francesc Valldecabres és una "nova i trencadora creació musical inspirada en la vida d'Albert Schweitzer (1875-1965), un intel·lectual alsaciano -metge, teòleg i organista que va escriure una de les bografies més interessants sobre Johann Sebastian Bach- que va viatjar a Àfrica com a missioner en 1911, i la tasca del qual antibelicista li va atorgar el premi Nobel de la Pau l'any 52".

A partir d'aquesta idea sobre la qual ja existeixen diferents projectes musicals, African Passion by JS Bach treballa amb 'La Passió segons sant Joan' del compositor alemany, fusionant-la i fent-la conversar amb altres realitats i cultures. El text, amb la passió i el dolor de fons, enllaça amb la realitat del Mediterrani més actual.

Segons ha assenyalat Valldecabres, aquesta producció s'emmarca en una de les línies de treball de l'Orfeó, que en els últims anys ha dedicat les produccions del festival Serenates a crear programes que reflexionen sobre aspectes socials. Així, ha oferit programes com Dido and Aeneas, de Purcell, o Les Noces, de Stravinsky, sobre assetjament escolar i matrimonis infantils concertats.

'African Passion by JS Bach' és una producció pròpia en la qual han treballat conjuntament l'Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres, i la participació de la soprano Saray García i el baix Antonio Sabuco; la formació Proletaris del Ritme, amb direcció de Jesús Salvador 'Chapi', qui també s'ha fet càrrec dels arranjaments; a la guitarra, Dani Flors; al trombó, Toni Belenguer; al contrabaix, Óscar Ganivet; a la bateria, Carles Salvador; Luna de África a la percussió, veus i dansa, i la col·laboració especial de la rapera Tesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento