Comunitat Valenciana

Oltra diu que estan estudiant la sentència sobre el centre de Sogorb i que aquesta "no entra en el fons de l'assumpte"

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat aquest dimarts que estan estudiant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la la decisió de traslladar menors del centre de Sogorb (Castelló) a altres espais en considerar-la "contrària a dret".

"Estem estudiant la resolució judicial per a veure si emprenem la via del recurs. La veritat és que la sentència no entra en el fons de l'assumpte, es queda en una qüestió procedimental, i estem estudiant les possibles vies de recurs", ha assenyalat en declaracions als mitjans.

Després de conéixer-se aquest dilluns la sentència la Generalitat ja va informar que estava estudiant el recurs a aquesta decisió de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV que anul·la la decisió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de 9 de maig del 2017 de traslladar tots els menors que es trobaven en el centre d'acolliment Nuestra Señora de la Resurrección de Segorbe a altres centres de la província.

Estima així el recurs interposat per la Congregació de les Germanes Terciàries Caputxines de la Sagrada Família, que gestionava aquest centre.

El TSJCV ha dictaminat que la decisió de resituar als menors adoptada no es va formalitzar "previ procediment administratiu algun; tampoc, per cert, de procediment incoat directament (o per orde superior) de la Direcció territorial a Castelló".

Eixa mesura, segons la Sala, "no va formar part de cap suposat procediment que li donara suport" i va generar "de facto" per a l'entitat titular del centre de Sogorb "el mateix efecte que la sanció imposada a la congregació mitjançant l'esmentada resolució" de la citada Direcció general.

En aquesta línia, els magistrats assenyalen que no només "es va privar a la part actora de tota possibilitat de defensa, sinó que tampoc va col·laborar la Conselleria amb la institució autonòmica que és el Síndic de Greuges, que en data 31 de juny del 2018, seguia sense rebre ni tan sols la documentació que va requerir i l'Administració en relació a l'assumpte que ens ocupa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento