Bonig exigeix la dimissió de Bravo i Fuset: "Dos morts, zero responsabilitats polítiques"

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha exigit aquest dimarts la dimissió de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i del regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, per la mort d'un home en la Ciutat de la Justícia de València i la fallada d'un dels desfibril·ladors i el processament de l'edil de Compromís per l'accident en el qual un treballador va morir l'any 2017 durant el muntatge de les graderies dels Concerts de Vivers, respectivament.

"Dos morts, zero responsabilitats polítiques", ha denunciat en roda de premsa, remarcant que és una petició que no li agrada fer, que no es farà "samarretes" amb açò i que la responsabilitat judicial i penal és una cosa que hauran de decidir els tribunals.

Bonig ha reclamat "explicacions polítiques" i la dimissió de tots dos, sobretot en el cas de Fuset davant el processament, i la "compareixença urgent" de Bravo a Les Corts, en la comissió de Justícia del pròxim dimarts. "Imaginen que açò haguera passat amb el PP, ens hagueren dit de tot", ha asseverat.

Sobre la mort en la Ciutat de la Justícia, ha subratllat que "tot indica que el desfibril·lador estava caducat a pesar que el gerent ho va advertir a l'equip de Bravo al maig de 2018", per la qual cosa ha urgit al fet que confirme si "més seus judicials estan en aquesta situació" i si es realitzen les revisions oportunes.

Ha qualificat de "greu" que dos associacions judicials, Jutges per a la Democràcia i la Francisco de Vitoria (AJFV), "oposades ideològicament", reclamaren explicacions, per la qual cosa "no és una cosa que demane el PP, sinó els propis companys de Bravo". "Sé que té molt de treball en el Consell, però centre's en les seues competències. És increïble, està fugint de la seua responsabilitat", ha emfatitzat.

I respecte a la mort en els Concerts de Vivers, s'ha limitat a demanar "que algú explique per què es manté a Fuset en l'Ajuntament" i a posar en valor l'oposició del grup 'popular' que lidera la seua companya Mª José Catalá.

"PERDÓ" D'OLTRA

D'altra banda, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) contra el tancament del centre de menors de Sogorb (Castelló) -en anul·lar la decisió de la Generalitat de traslladar-los a tots-, Bonig ha posat l'accent que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra -coportaveu de Compromís- "ha de demanar perdó com a primer pas i aplicar-se la mateixa medicina que ha exigit: Si tinguera una mica de dignitat dimitiria".

Més enllà, ha assegurat que "el més greu és com Oltra fa un any va acusar un treballador" d'aquest centre, el de Nuestra Señora de la Resurrección, quan "hui ha sigut absolt per la justícia". "Els que hem estat en govern sabem que les denúncies d'abusos sexuals en centres de menors es produeixen amb freqüència i que cal ser tremendament responsables", ha defès, sense "magnificar-ho públicament" ni "assenyalar a ningú com va fer Oltra".

També ha retret a la portaveu del Consell que denunciara "arbitràriament" irregularitats en el centre de Sogorb, "acusara injustificadament els treballadors i les germanes i perjudicara els menors en tancar-ho". Davant aquesta actitud "inconscient i irresponsable", li ha urgit al fet que "recapacite i almenys demane perdó públicament: Tot no val en la vida i en política".

EL BLOC I PUIG: "ÉS PRESIDENT AMB ELS SEUS VOTS"

A més d'aquests fronts, la cap del PPCV ha criticat la petició del Bloc -formació integrada en Compromís- d'amnistia per als líders del 'procés' independentista de Catalunya, una cosa "terrible". Ha posat l'accent que la condemna del Tribunal Suprem "no és injusta ni una degradació de la democràcia", a més de recordar que "una amnistia suposa que el delicte no ha existit mai", per a preguntar-se si "dirien el mateix de les condemnes al PP per corrupció".

Però, ha recalcat, "el responsable i el problema és (Ximo) Puig -president de la Generalitat i líder del PSPV-, que és president amb els vots del Bloc". A açò ha sumat que "l'educació està en mans de Vicent Marzà, amb 40 sentències en contra per seguir el full de ruta de Catalunya" i que "la segona institució de la Comunitat (Les Corts) està en mans d'Enric Morera", tots dos del Bloc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento