Més de 50.000 joves i majors de 65 anys viuen sols a Barcelona

  • Ajuntament, patronal i sindicats reconeixen que els preus de l´habitatge i el finançament fan que sigui «difícil l´emancipació».
  • Ciutat Vella és el districte amb més grans solitaris.

Almenys 55.000 barcelonins viuen sols. La majoria (50.400) són persones majors de 65 anys i la resta (4.300), joves menors de 30 anys. Són dades que va destacar ahir el Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB), en la Memòria Socioeconòmica 2007. Hi ha més gent que viu sola, però aquests dos són els grups en principi més vulnerables.

El de la gent gran (un 25% resideix sense companyia) és feble per les baixes pensions que perceben. Ciutat Vella (32,6%) és el districte amb més grans solitaris, davant de Les Corts (22,2%). Pel que fa als joves (un 3,5% viuen sols) és per la precarietat laboral i els sous baixos. Gràcia és on n'hi ha major nombre (5%).

I podria haver més joves independitzats (i alguns sols) de no ser per les «dificultats en l'emancipació de la gent jove a causa dels preus de l'habitatge i les noves condicions de finançament dels habitatges», afirmen els sindicats, l'Ajuntament de Barcelona i Foment del Treball.

En la Memòria es resumeix també l'economia de la ciutat de Barcelona del 2007. Les bones xifres pertanyen a un passat que sembla llunyà, vista la crisi actual. El CESB pronostica una recuperació en el termini d'un any o dos.

Per sortir aviat de la crisi demanen augmentar la productivitat i millorar la formació. Es mostren «preocupats» per una taxa de repetició de curs a Secundària, que a Catalunya es va situar el curs 2004-05 en el 13,7%, un punt més que a Barcelona. L'evolució, però, no és dolenta. A la capital, per exemple, el fracàs escolar (qui no acaba la Secundària, amb independència que repeteixi cursos) ha passat el 31% el 2000 al 17% el 2006.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento