Les rebaixes comencen avui amb descomptes de fins al 70%

  • Uns 30.000 comerços catalans les faran.
  • Els principals descomptes seran del 30% tot i que poden arribar al 70%.
  • Cada català es gastarà una mitjana de 220 euros.

Si les rebaixes pretenen revifar les vendes, les que comencen avui tenen una justificació doble, vist el complicat panorama econòmic que ha reduït el consum de les famílies per la pujada de les hipoteques, els alts preus i el pessimisme generalitzat.

Submergits en la primera crisi important des del 1993, aquestes «seran les rebaixes més espectaculars dels darrers 10 o 15 anys», pronostica el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile.

Uns 30.000 comerços ultimen quins descomptes faran a Catalunya des d'avui i fins al 31 d'agost, límit que marca la llei. Enguany han vingut precedides d'alguns descomptes als establiments de moda, sobretot la juvenil, també per impulsar les decaigudes vendes.

Facturar un 10% més

La Confederació de Comerç de Catalunya espera que, amb descomptes que els primers dies se situaran entre el 30% i el 40%, la facturació sigui, fins i tot, un 10% superior a la de la campanya del 2007.

Cada català es gastarà 220 euros. En total, més de 1.600 milions d'euros en dos mesos.

«La situació és dolenta, però el 70% de la població no ha vist reduït el seu poder adquisitiu. El juny, hi ha hagut les pagues dobles», justifica Fraile.

«Per als primers dies es preveu una guerra molt forta», pronostica. Les pluges també ajudaran. En aquest cas, perquè han cessat i ha arribat la calor, que invita a comprar roba d'estiu.

Les grans superfícies de Catalunya preveuen un milió de visitants només demà. Com a reforç, donaran feina a 3.000 estudiants amb contractes de temporada. Calculen que els descomptes podran arribar fins al 70%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento