L’Hospitalet activa dos equips especials per combatre l’incivisme entre veïns

  • Els dinamitzadors vetllaran perquè els blocs de pisos estableixin normes de convivència i de gestió.
  • Els Informadors els comunicaran l'Ordenança Cívica i els serveis que presta l'Ajuntament.
L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat està disposat a lluitar contra l'incivisme per tal d'aconseguir una bona convivència a la ciutat. Per aquest motiu, a les diverses accions que ja s'estan fent, després de l'estiu n'hi afegirà dues més. Una d'elles serà el Servei d'Informadors de Comunitats que visitaran regularment les comunitats de veïns -dos cops l'any- per informar-los de l'Ordenança Cívica i els serveis que presta l'Ajuntament, com telèfons d'incidències, el servei gratuït de neteja de grafits o els ajuts per a la rehabilitació i la installació d'ascensors.

L'altre serà els dinamitzadors de comunitats que vetllaran perquè els blocs de pisos estableixin normes de convivència i de gestió com els torns de neteja o la utilització dels replans i els espais comuns. Fins ara, i de manera experimental s'ha intervingut amb èxit en una vintena de comunitats. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín va reconèixer ahir que el soroll generat pels veïns en els blocs habitatges i en els espais públics i els provocats pels establiments comercials, sobretot els bars, són els principals problemes de convivència que hi ha a la ciutat.

De fet, el soroll protagonitza la majoria dels 782 conflictes que ha rebut el Servei de Mediació Comunitària entre gener del 2007 i el maig del 2008, dels quals n'ha resolt 163. A banda, la Unitat Especial de la Guàrdia Urbana, en el mateix període de temps, ha intervingut en 923 casos i en 502 els ha resolt satisfactòriament.

L'Ajuntament també ha tramitat 221 denúncies per incompliment de l'Ordenança de Civisme en espais públics, 131 dels quals han acabat amb sancions i ha obert 1.143 actes per algun tipus d'incompliment en establiments comercials que han comportat el tancament de 58 locals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento