Habitual de Ricard Camarena estrena reforma i obri les portes de la seua cuina per a un servici "més directe"

  • El restaurant Habitual de València, del xef Ricard Camarena, estrena reforma i obri, literalment, les portes de la seua cuina als clients amb l'objectiu d'oferir "un servici més directe i proper".
Habitual de Ricard Camarena estrena reforma i obri les portes de la seua cuina per a un servici 'més directe'
Habitual de Ricard Camarena estrena reforma i obri les portes de la seua cuina per a un servici 'més directe'
RICARD CAMARENA

L'obra ha permès modificar gran part del local -situat en la planta inferior del Mercat de Colón- per a crear un nou espai en el qual donar protagonisme a la cuina.

Habitual es va inaugurar al setembre del 2015 i, després de quatre anys de vida pels quals han passat milers de clients s'ha decidit "trencar la barrera física que hi havia entre la sala i la cuina". "Volíem crear un espai encara més diàfan i, sobretot, integrador, en el qual el client gaudisca de tot el que fem en la cuina", explica el cuiner en un comunicat.

Després de diverses setmanes de reformes, s'ha aconseguit construir una cuina oberta, com té en la resta de tots els seus restaurants. "Ens agrada el contacte directe amb els qui venen a la nostra casa", afirma Camarena, que afig que amb el canvi en el local s'ha aconseguit una cuina "totalment oberta, versàtil, directa i propera".

El nou espai, dissenyat per l'estudi valencià d'arquitectura Made Studio tindrà un interiorisme diferent a la resta de la sala, mantindrà el sostre industrial, però el ferro cru de les prestatgeries, les bancades de marbre blanc i les rajoles blanques, seran les grans protagonistes de la zona més propera a la cuina. "Els clients gaudiran dinant o sopant dins de la nostra pròpia zona de treball. És la millor forma de viure una cuina", assegura el xef.

La nova disposició de la cuina en el local també fa que canvien les dinàmiques de l'equip de sala que serà "molt més immediata i directa" amb el client. A més, "ens permet elaborar molts plats 'à la minute' amb el que aconseguim mantindre més frescor i matisos en cadascun d'ells", recalca.

La reforma en l'espai també porta acompanyada una evolució dels plats de la carta. "Entraran plats nous i uns altres desapareixeran de la carta", ha avançat Camarena, que subratlla, no obstant açò, que l'establiment "es mantindrà fidel als sabors del Mediterrani, tant occidental com oriental, i els cuinarà amb productes de proximitat, de l'horta valenciana i de les llotges més properes". "Els nous plats seran una evolució natural del que es venia oferint, però li volem donar una nova volta", comenta.

"Les nostres pròpies verdures -assenyala- van a seguir tenint molt de protagonisme en Habitual. La relació que mantenim amb el nostre agricultor cada dia va a més. Any rere any intentem planificar millor les collites per a tindre: tomaques, carabasses, cebes, carxofes, faves, i tot el que ens pot donar la terra amb flors i herbes aromàtiques, i el millor és que cada vegada tenim una major producció, sempre que l'oratge ho permeta".

D'aquesta manera, Habitual seguirà sent "el Mediterrani de Ricard Camarena" que obri tots els dies, el seu restaurant més genuí en el qual poder gaudir d'una carta plena de sabors i matisos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento