Comunitat Valenciana

La Coordinadora VEU obri una bústia de queixes i suggeriments per "una vida universitària plenament en valencià"

  • La Coordinadora pel Valencià en l'Ensenyament Universitari (VEU) ha llançat una campanya de recollida de propostes per a reivindicar "una vida universitària plenament en valencià". En aquest sentit, ha habilitat una bústia de suggeriments i queixes a la disposició de tota la comunitat universitària de la Universitat de València (UV) per a canalitzar qualsevol denúncia o proposta de millora.
Presentació de la campanya
Presentació de la campanya
COORDINADORA PEL VALENCIÀ EN L'ENSENYAMENT
Presentació de la campanya

L'entitat ha donat a conéixer la iniciativa en un acte celebrat en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, al que han acudit representants d'Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, STEPV, BEA, SEPC, Plataforma per la Llengua, Decidim, Càtedra de Drets Lingüístics i del Servei de Política Lingüística de la UV, informen els impulsors de la iniciativa en un comunicat.

En la bústia tenen cabuda tant casos d'incompliments dels compromisos lingüístics de l'ensenyament en valencià, com tot tipus de suggeriments o idees per a executar campanyes de promoció de la llengua en la Universitat de València, expliquen.

El servici estarà disponible de forma permanent al web veucoordinadora.org i també físicament en els diferents campus de la universitat.

L'objectiu de la iniciativa, subratllen, és "connectar amb la comunitat educativa i ser corretja de transmissió de la necessitat de respectar els drets lingüístics".

SOCIETAT CIVIL

El director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, Rafael Castelló Cogollos, ha celebrat la presentació de la campanya: "És cert que tenim mecanismes institucionals, però aquesta campanya és important, perquè és la pròpia societat civil la que exigeix el compliment dels drets lingüístics, més enllà de les institucions".

La Coordinadora VEU es va presentar el passat curs en el Centre Cultural La Nau i aglutina de forma unitària diferents sindicats universitaris, professorat i personal d'administració i servicis i entitats de defensa de la llengua.

Aquesta plataforma va nàixer amb l'objectiu de "treballar per a normalitzar, així com d'incrementar, l'ús del valencià en totes les esferes d'àmbit universitari" i va iniciar un "camí conjunt per a situar el valencià en el lloc que li correspon".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento