Comunitat Valenciana

Inspecció de Treball exigeix a Air Nostrum que pague la seguretat social de 55 'falsos autònoms' entre els seus empleats

  • La Inspecció de Treball, en col·laboració amb la brigada d'estrangeria de la Policia Nacional, ha detectat un total de 55 treballadors que han vingut prestant servici en Air Nostrum sense estar donats d'alta en la Seguretat Social, arran d'una denúncia interposada per la Federació de Servicis a la Ciutadania de CCOO PV, sobre les condicions d'aquests 'falsos autònoms', ha informat el sindicat en un comunicat.

Es tracta de 55 treballadors que presten servici com a tècnics de manteniment 'freelance'. Ara, Inspecció de Treball exigeix a la companyia aèria que el pagament de la seguretat social d'aquests empleats corresponent als anys que hagen treballat, així com les quotes de 'freelance' que han hagut de desembossar. S'enfronta a més a "una possible sanció econòmica", ha advertit el sindicat.

Durant la negociació del present conveni col·lectiu, expliquen des de CCOO PV, "la part social hauria insistit especialment en la necessitat de revertir aquesta anomalia, que no només suposa un frau i un desistiment de responsabilitat per part de l'empresa, sinó despesa excessiva i innecessària".

ANTECEDENTS

CCOO PV va presentar una denúncia davant la Inspecció Provincial de València a l'abril de 2018 contra l'empresa Air Nostrum Línies Aèries del Mediterrani S. A. Al juliol de 2018 va haver-hi inspecció, auxiliada per diversos membres del Grup IV de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, va visitar el centre de treball de Quart de Poblet pertanyent a la mercantil.

En l'hangar de manteniment d'aeronaus de l'empresa es va comprovar la prestació de servicis en el mateix, a més de persones treballadores pertanyents a la plantilla laboral i de persones cedides per empreses de treball temporal, de quatre persones que prestaven servicis en les condicions de 'falsos autònoms' denunciades per CCOO.

Des d'eixe moment es van realitzar diverses actuacions inspectores fins a comptabilitzar un total de 55 treballadors han prestat servicis laborals com a "tècnics de manteniment d'aeronaus" per compte de l'empresa Air Nostrum Mediterrani S. A. sense haver sigut donats d'alta en el Règim General com a treballadors per compte d'altri.

En conseqüència, Inspecció va procedir a la comunicació de l'alta/baixa de dites treballadores en l'empresa de referència segons els diferents períodes de prestació de servicis i a estendre la corresponent Acta de Liquidació de quotes a la Seguretat Social a Air Nostrum, segons salaris establits en el seu IV Conveni col·lectiu.

AIR NOSTRUM ASSEGURA QUE "NO EREN FALSOS AUTÒNOMS"

Per la seua banda, des de la companyia han assenyalat que estan "al tant de la visió que, sobre aquests treballadors, té Inspecció de Treball" però "no estan d'acord", han volgut deixar clar.

En tot cas, encara no han rebut la resolució d'Inspecció de Treball, en virtut de la qual la pròpia Inspecció ha pres la decisió de donar d'alta en el règim general de la Seguretat Social a aquestes 55 persones.

Per a Air Nostrum, "no eren falsos autònoms, sinó que aquests treballadors prestaven servicis a la companyia en règim mercantil" i quan hagen rebut la resolució, estudiaran si interposar recurs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento