Comunitat Valenciana

Puig demana baixar la crispació a Catalunya per a evitar "enormes ferides en una societat ja molt confrontada"

  • El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha cridat aquest dimarts, en el segon aniversari de l'1-O, a baixar el nivell de crispació a Catalunya i "superar aquesta confrontació que, al final, allò que provoca és enormes ferides en una societat que ja està molt confrontada".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.

De cara a les eleccions del 10 de novembre, Puig ha reconegut en declaracions als mitjans que li "preocupa" la situació de Catalunya i ha defès anar cap a un "horitzó d'estabilitat per a Espanya", mentre ha rebutjat "el nivell de crispació i confrontació que solament serveix a interessos partidistes".

En aquest context, davant l'operació policial i judicial contra membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) i la pròxima sentència del juí de l'1-O, ha advertit que "la inestabilitat que es produeix a Catalunya té efectes sobre la societat espanyola i molt especialment sobre la societat valenciana, sobretot en termes econòmics".

"El que passa a Catalunya és una qüestió que ens concerneix perquè està molt a prop, a pesar que des de la perspectiva política estem molt allunyats dels plantejaments de la Generalitat de Catalunya", ha subratllat abans d'entregar el I Premi Inhering de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València al professor Tomás Vives, un dels impulsors de Justícia Democràtica i ex-vicepresident del Tribunal Constitucional.

A partir de l'exemple d'aquest jurista, Puig ha advocat per "una via de resolució basada en el respecte a la llei i el diàleg". "I això és el què hauríem de fer: superar aquesta confrontació que, al final, allò que provoca és enormes ferides a l'entorn d'una societat que ja està molt confrontada", ha reivindicat, i ha defès "una Constitució d'unitat, que suma, no una Constitució que cap faça seua".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento