Comunitat Valenciana

Les Arts manté la seua relació amb Plácido Domingo

  • El director artístic ha recordat aquest dimarts  el "dret de tots" a la presumpció d'innocència.
  • La institució "condemna absolutament qualsevol conducta que puga existir contra la integritat de les persones".
Plácido Domingo
Plácido Domingo
GVA - Archivo
Plácido Domingo

El Palau de Les Arts de València manté "sense canvis" la seua relació amb el cantant i director Plácido Domingo -la pròxima actuació del qual en el coliseu valencià està prevista el pròxim mes de desembre, amb 'Nabucco'- i recorda que la presumpció d'innocència és "un principi constitucional al qual tenen dret tots els ciutadans, inclòs" el tenor.

Així ho ha asseverat el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, durant la roda de presentació de l'òpera 'Le nozze di Figaro' a preguntes dels mitjans sobre la posició del teatre en relació amb les acusacions d'assetjament sexual de diverses dones contra l'artista.

Iglesias Noriega ha exposat, sobre aquest tema, "una doble vessant". "D'una banda -ha dit- Les Arts com a institució condemna absolutament qualsevol conducta que puga existir contra la integritat de les persones".

En aquest sentit, ha subratllat que l'espai cultural té un "estricte protocol d'actuació per a qualsevol tipus d'assetjament o discriminació i no consta cap denúncia, ni judicial ni extrajudicial, ni cap a personal de la Fundació ni persones vinculades a ella".

"No hi ha coneixement de cap fet amb base legal cap que sustente una causa", ha insistit el director, que ha recalcat "el compromís de la institució" contra "tot tipus de conductes que puguen ser irregulars o condemnables".

En segon lloc, ha prosseguit, l'entitat cultural respecta i acata "el principi constitucional de presumpció d'innocència al que tenen dret tots els ciutadans, inclòs Plácido Domingo, i en conseqüència Les Arts no té previst modificar la programació".

El responsable artístic ha confirmat que no hi ha modificacions ni en el programa de la temporada -que inclou la presència de Domingo amb 'Nabucco' en l'estrena d'aquest títol el 2 de desembre- ni en la relació que manté la institució amb l'artista. Cal recordar que el cantant i director és un habitual en les programacions de Les Arts i el Centre de Perfeccionament porta el seu nom. "No hi ha canvis", ha confirmat Iglesias Noriega.

Preguntat per si ha parlat amb Domingo arran d'aquestes denúncies, el director artístic ha contestat que té la "relació normal que es manté amb els artistes".

"Fets reals, no futuribles"

Finalment, sobre la possibilitat que es produïra alguna denúncia, no solament periodística sinó en els tribunals, Iglesias Noriega ha instat a tindre en compte "fets reals, no futuribles".

"No podem estar manejant futuribles. Si pretenem prendre'ns aquestes coses seriosament, hem de manejar-nos amb fets reals i analitzar la siutuació tal com és. En aquest moment, no puc dir què va a passar ni en aquest tema ni en qualsevol altre", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento