Comunitat Valenciana

Compromís s'inclina per una aliança amb Más Madrid per a les generals

  • La decisió, aprovada per l'Executiva, es consultarà de forma telemàtica amb tota la militància de la coalició.
  • El Botànic "segueix estant a prova de bombes", segons la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra.
Executiva de Compromís
Executiva de Compromís
COMPROMÍS
Executiva de Compromís

La Comissió Executiva de la coalició Compromís ha votat majoritàriament aquest dilluns explorar un pacte amb Más Madrid i "altres forces" per a concórrer en les eleccions generals del pròxim 10 de novembre en una "plataforma àmplia i plural" d'altres territoris. La decisió, no obstant açò, es consultarà de forma telemàtica amb tota la militància de Compromís.

L'Executiva de Compromís s'ha reunit durant la vesprada d'aquest dilluns per a debatre les possibles aliances amb les quals la coalició es presentarà als comicis i marcar la seua estratègia electoral.

Segons ha pogut saber Europa Press, tant Bloc i Iniciativa, majoritàries en la coalició, com Els Verds s'han inclinat per un acord amb Más Madrid.

Per a Compromís, l'"escenari ideal" seria una plataforma àmplia, però, "davant la manifesta impossibilitat d'aconseguir-ho", l'Executiva de Compromís ha acordat per consens "obrir la porta a una aliança que siga el més plural possible, en la qual s'incloguen Más Madrid i altres formacions d'altres territoris de l'Estat", ha indicat la coalició en un comunicat.

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha explicat que es traslladarà a la militància el concórrer al 10N "en una plataforma àmplia i plural on estiga Más Madrid, Compromís i altres forces polítiques similars que puga haver-hi en li territori de l'estat".

“Unió de diferents experiències polítiques”

"Volem fer una unió de diferents experiències polítiques de diferents territoris, d'igual a igual", ha expressat, abans de desitjar que més partits se sumen a aquesta "plataforma horitzontal".

S'ha referit a un context d'"anomalia democràtica" i ha assenyalat que la repetició electoral ha generat un "descontentament en la població". Davant d'açò, la "resposta es resumeix a escoltar, parlar i pactar, ací hem estat sempre".

Així mateix, ha agraït a Units Podem l'oferta de concórrer amb ells, i ha assenyalat que la decisió de l'Executiva no és "obstacle" per a preservar els "governs compartits" i la "sintonia".

De fet, ha assegurat que el Botànic "segueix estant a prova de bombes" i que Compromís, amb aquesta decisió sobre els comicis, va a "servir d'argamassa" al Govern valencià perquè amb ella la coalició s'"ix de la confrontació" que ha provocat la investidura fallida.

"L'espai va a ser molt més plural"

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha volgut donar "amb tota la humilitat tres lliçons": primer, que la coalició "porta deu anys aprenent a conjugar el verb pactar"; segon, que es pot "tindre opinions absolutament diferents però al final el que prima és el que prima" i finalment que "a Madrid han d'aprendre que des de la perifèria també es pot entendre eixe dibuix d'un estat divers", on Compromís "vol aportar la seua veu i altres forces de l'estat poden aportar".

Ha indicat que, "si la militància ho acorda", Más Madrid i Compromís es reuniran com també "totes les opcions que es puguen presentar". I és que, al seu juí, "a partir del pas que dóna Compromís l'espai va a ser molt més plural".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento