Comunitat Valenciana

Soler espera que les eleccions no afecten les entregues a compte i l'extra FLA però "la resposta està a Madrid"

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, espera que la nova convocatòria d'Eleccions Generals per al 10 de novembre no afecte l'arribada de les entregues a compte del finançament abans del 31 de desembre ni a l'extra FLA que la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, es va comprometre a enviar a la Comunitat Valenciana abans del 9 d'Octubre. No obstant açò, ha confessat que ell no té l'última paraula i que "la resposta està a Madrid".

Soler ha realitzat aquestes declaracions als mitjans després de participar en la X jornada sobre la banca organitzada per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie), en ser preguntat per com afectarà la convocatòria electoral a situació financera de la Comunitat.

El conseller creu que serà necessària una reunió "una altra vegada" amb el departament que dirigeix Montero perquè encara que el Govern segueix estant en funcions, la situació ha canviat en el sentit que "els terminis són més llargs" i potser no hi haja un Govern definitiu fins al febrer o març del 2020. Davant aquesta conjuntura, Soler vol saber "què té en ment" Hisenda per a "redreçar" la situació de les comunitats.

Soler ha admès que no volia que s'arribara a la repetició electoral, però en tot cas, ha assegurat que els tècnics del Ministeri estan "treballant molt dur amb l'Advocacia de l'Estat" per a veure què es pot fer en aquesta "situació inèdita", sobretot en el tema de les actualitzacions de les entregues a compta amb un Govern en funcions.

A més, a açò cal sumar "el problema original" i que és que "no hi ha Pressupostos Generals de l'Estat". D'haver-los, un Executiu en funcions "pot fer moltes coses" però l'absència d'eixe marc legal "afecta les qüestions de tresoreria", ha lamentat.

En la seua opinió, "al final el problema base és que el sistema fiscal i financer de l'estat de les autonomies no està acabat. No pot ser que el que li passa a una administració ho paga l'altra. Les finances d'ajuntaments i autonomies han de tindre la seua pròpia viabilitat al marge de les contingències d'unes altres. És hora de canviar la legislació", ha reivindicat.

En qualsevol cas, Soler ha assegurat que el seu departament presentarà el Pla Econòmic Financer (PEF) "al més prompte possible", perquè després, la Comissió Delegada per a Assumptes Econòmics puga reunir-se abans del 9 d'Octubre.

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT

Quant als Pressupostos de la Generalitat per al 2020, Vicent Soler ha admès que encara no ha decidit si finalment s'elaboraran uns nous o es prorrogaran els actuals encara que aquest dimarts va firmar l'orde d'elaboració dels mateixos.

"Farem el que puguem perquè gran part de la situació no està en les nostres mans però les Conselleries estan treballant per a elaborar les seues pròpies alternatives", ha apuntat.

En principi, li agradaria que hi haguera "normalitat, però si no tenim referències de punts bàsics del sistema com les entregues a compte i la liquidació estem perduts i aleshores ho fem a ull?", s'ha preguntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento