Comunitat Valenciana

Es confirma el processament de Camps en la peça de la trama Gürtel en Fitur

  • Se l'acusa de la contractació irregular per al muntatge del pavelló de la Comunitat Valenciana per a la fira.
Francisco Camps en imagen de archivo
Francisco Camps en imagen de archivo
EUROPA PRESS - Archivo
Francisco Camps en imagen de archivo

L'Audiència Nacional ha confirmat el processament de l'expresident valencià Francisco Camps per delictes de prevaricació i frau en relació amb la contractació irregular de la trama Gürtel per al muntatge de l'expositor del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur 2009.

En un acte, la secció quarta de l'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de Camps contra el seu processament en aquesta peça del cas Gürtel, la número 5, en la qual la Fiscalia Anticorrupció li demana 2 anys i 6 mesos de presó.

D'aquesta manera, el processament de Camps per part del jutge José de la Mata adquireix fermesa i la sala, després de la presentació dels escrits d'acusació i defensa, obrirà judici oral contra ell per la seua presumpta responsabilitat en aqueixa contractació irregular.

El tribunal considera que han quedat acreditats els indicis de criminalitat contra Camps que exigeix la llei per a continuar amb la fase del judici, això amb independència que puguen o no ser suficients per a condemnar-lo per l'adjudicació a Orange Market, filial de la Gürtel a València, del muntatge de l'expositor del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur 2009.

Adjudicació irregular

"Ha quedat acreditat indiciàriament -diu la sala- la participació directa i personal de Camps Ortiz en l'adjudicació irregular de l'estand de grans esdeveniments Fitur 2009 i que, de fet, venia adreçant l'adjudicació de la contractació de Fitur en favor de l'empresa de Pérez Alonso des d'anys arrere".

Entre aqueixos indicis, relata que els expositors que van participar en les reunions anteriors a l'execució dels contractes van afirmar que se'ls va informar que serien autoritzats per Presidència i que els duria a terme Orange Market.

Els jutges detallen altres indicis com que Camps sabia que el PP de València tenia deutes amb Orange Market, filial de Gürtel a València, i que l'expresident valencià participava en adjudicacions relacionades amb Álvaro Pérez Alonso, el Bigotes, responsable d'Orange Market.

Relació amb El Bigotes

També destaca l'estreta relació entre Camps i el Bigotes per l'important deute que el PP de València tenia amb Orange Market: "Les adjudicacions de contractes dirigits per Camps Ortiz es van produir amb la finalitat de guanyar temps i calmar a Pérez Alonso davant els continus requeriments que feia".

El que pretenia el Bigotes, diuen els jutges, és que Camps "saldara el cada vegada més voluminós deute del PP de la Comunitat Valenciana amb Orange Market, que no era abonada, la qual cosa creava una situació difícil per a la subsistència de l'empresa".

Segons afirma la Fiscalia en el seu escrit d'acusació per aquesta causa, Camps va donar verbalment instruccions a l’exdirectora general de promoció institucional Salvadora Ibars perquè li adjudicaren a Orange Market el muntatge d'aqueix expositor per 366.529 euros.

La investigació contra Camps va sorgir del judici de la branca valenciana de Gürtel, quan alguns acusats, com Álvaro Pérez el Bigotes i l'ex secretari general del PP valencià Ricardo Costa, el van apuntar com a responsable d'adjudicacions a Orange Market.

Arran d'aqueixes declaracions, la Fiscalia va instar a la reobertura de la peça de Gürtel relativa a aqueixa empresa per a investigar a Camps i el jutge finalment el va processar només per aquesta adjudicació.

En la seua declaració després davant el magistrat per aquests fets, el Bigotes va afirmar que Camps li va dir que li donava el contracte de Fitur 2009 al novembre de 2008 quan anaven junts passejant prop de la casa de l'expresident valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento