Comunitat Valenciana

Els tuiters que van llançar missatges ofensius contra el xiquet que volia ser torero es penedeixen i demanen l'absolució

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)

Els tres joves que van llançar missatges ofensius en xarxes socials contra Adrián Hinojosa, un xiquet malalt de càncer que volia ser torero i que va acabar morint a l'abril de 2017, han mostrat el seu penediment per les publicacions que van realitzar en Twitter i Facebook i dos d'ells s'han dirigit directament el pare del menor per a demanar-li disculpes. Els tres han demanat la seua absolució, mentre que les acusacions reclamen per a ells entre un i tres anys de presó.

Així ho han manifestat aquest dilluns en el judici, que ha tingut lloc en el Jutjat Penal número 2 de València. La Fiscalia acusa els tres internautes d'un delicte contra la integritat moral i sol·licita un any de presó per a cadascun d'ells.

L'acusació particular, exercida pel pare del xiquet, Eduardo Hinojosa, i la Fundació Toro de Lidia, qualifica els fets com a delicte d'odi, per la qual cosa sol·licita tres anys de presó per a dos d'ells i dos per al tercer, a més de 3.600 euros de multa per a cadascun o, subsidiàriament, dos condemnes per injúries greus i una per integritat, amb penes de fins a dos anys, així com 30.000 euros d'indemnització.

Per la seua banda, l'acusació popular, l'Associació Nacional d'Afectats per Internet i les Noves Tecnologies (Anfitec), solament acusa dos dels processaments per delicte d'odi i reclama un any i mitjà de presó per a cadascun i multa de 12.000 euros per a un i de 3.000 per a l'altre. Les tres defenses coincideixen a demanar l'absolució dels acusats.

En la seua declaració, el primer dels acusats ha explicat que va publicar un "tuit econòmic", segons ho ha definit, en referència al fet que va veure en les notícies que hi havia una correguda benèfica i la família del xiquet se n'anava a quedar els diners -informació que va anar finalment corregida- i va llançar aquest missatge perquè a la seua àvia li van donar l'alta amb gastroenteritis i va acabar morint, per la qual cosa va voler expressar el seu empipament per les retallades en sanitat.

"TUITS POLÍTICS I ECONÒMICS"

Ha assegurat que no desitjava la mort del xiquet i ha assenyalat que el contingut del seu missatge, en la qual deia que li "importava tres collons" la defunció d'Adrián, respon una expressió andalusa". "Són tuits polítics i econòmics. No sé per què estic ací. Mantinc el que dic encara que està mal expressat", ha defès.

Així mateix, ha indicat que va parlar amb la tia del menor "i ho va entendre perfectament" i ha afirmat que anava a eixir en un programa de televisió per a demanar perdó i convéncer el pare que no volia "fer mal", però va saltar una notícia de més rellevància i van cancel·lar la seua entrevista. A més, ha negat que el seu missatge tinguera relació amb l'afició d'Adrián per la tauromàquia.

En el seu torn d'última paraula, s'ha dirigit directament el pare d'Adrián, present en la sala, per a excusar-se: "No ha sigut la millor manera d'expressar-me. Entenc perfectament el dolor que has pogut tindre", ha manifestat.

"PERFIL PRIVAT"

L'acusada que va publicar el seu missatge en Facebook ha justificat que el seu perfil en aquesta xarxa social és privat i que va estar publicat molt poc temps, "menys de deu minuts", després del que va demanar perdó i ho va esborrar. "Per descomptat, no són formes, per açò ho vaig esborrar, no volia danyar a la família, si haguera volgut fer mal haguera utilitzat una altra plataforma", ha sostingut.

Ha apuntat també que no ha demanat perdó a la família i que no ha tingut "ocasió" de parlar amb aquesta i ha afirmat davant el jutge que es penedeix "d'haver escrit una cosa en calent i sense pensar".

"No m'agrada la tauromàquia. Sóc antitaurina, no m'agraden els bous, però no tinc odi, solament estic en contra. No hi havia cap intenció, ho vaig veure, em vaig enfadar i ho vaig escriure i ho vaig esborrar. És que no m'agraden els bous, no hi ha més. Era clarament era ofensiu el que vaig escriure, per açò ho vaig esborrar", ha raonat.

"EL KARMA M'HO HA RETORNAT"

L'últim dels acusats ha reconegut que va poder fer mal amb el seu missatge i ha explicat que estava "enfadat", però no està "ni a favor ni en contra" de la tauromàquia. "Als cinc minuts ho vaig esborrar, perquè era una estupidesa. Tenia 18 anys, era un xaval, no sabia el que feia. Vaig intentar parlar amb la família però no em contestava", ha exposat, al mateix temps que ha destacat que tenia solament "30 o 40 seguidors", per la qual cosa la seua publicació "no va arribar a molta gent".

Aquest acusat també ha fet ús de la seua última paraula, quan ha reconegut que el que va fer "no va estar bé" i, igualment dirigint-se al pare, li ha demanat disculpes i ha explicat que després de la seua publicació, al seu pare li van detectar un càncer. "En el seu moment no sabia el que era i el karma m'ho va retornar", ha conclòs.

AMENACES AL PARE

Eduardo Hinojosa, pare del menor mort, ha declarat com a testimoni en el procediment i ha recordat que va tindre coneixement dels missatges per les xarxes socials i per un amic que li va explicar que hi havia gent "desitjant la mort" del seu fill. Ha assenyalat que el xiquet, de huit anys en aquell moment, "es va assabentar del mínim", però no s'ho va poder "amagar" tot i "li va doldre molt". També ha revelat que va rebre missatges privats amb amenaces de morts i fotografies d'armes de foc.

Ha destacat que tot aquest episodi va ser "bastant dur per a la família" i ha comentat que cap dels acusats s'ha posat en contacte amb ell, encara que la seua germana li va dir que un d'ells volia fer-ho, però "mai ho va fer".

El cas d'Adrián va saltar als mitjans de comunicació després de la celebració d'un festival benèfic a València per a recaptar fons destinats a la Fundació d'Oncohematología Infantil de l'Hospital Xiquet Jesús, alguns usuaris de xarxes socials feren públics missatges com 'Que es muira, que es muira ja. Un xiquet malalt que vol curar-se per a matar herbívors innocents i sans que també volen viure'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento