Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València obligarà els amos de gossos a dissoldre els seus orins amb aigua

  • El vicealcalde Sergi Campillo anuncia una modificació de l'Ordenança de Neteja.
  • Hauran de portar una botella amb aigua o amb aigua i vinagre per a eliminar les restes dels carrers.
  • A més, una campanya "nova i original" incidirà en la recollida dels excrements canins.
Estado de una acera de València llena de micciones caninas.
Estado de una acera de València llena de micciones caninas.
20MINUTOS.ES
Estado de una acera de València llena de micciones caninas.

Els amos de gossos hauran de portar una botella amb aigua, o amb aigua i vinagre, per a dissoldre i netejar els orins que deixen les seues mascotes en les voreres, façanes o mobiliari urbà de la ciutat. L'Ajuntament de València es disposa a modificar l'Ordenança de Neteja perquè, de la mateixa manera que existeix l'obligatorietat de recollir mitjançant bosses els excrements, quede especificada la mateixa obligació en el cas dels orins.

Aquesta decisió, que ha sigut traslladada aquest dijous pel vicealcalde i responsable d'Ecologia Urbana i Gestió de Residus, Sergi Campillo, a representants de la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat, es produeix després de les nombroses queixes que aquest assumpte ha provocat en els últims temps, i de les quals es va fer ressò 20minutos el mes de juliol passat.

"Volem reformar l'ordenança de neteja per a introduir l'obligatorietat i que els amos dels gossos, tal com succeeix amb les bosses per a recollir els excrements, també hagen de portar una botella amb aigua o amb aigua i vinagre, per a netejar la zona on orinen els gossos", ha explicat el vicealcalde. Precisament, el buit legal de l'actual ordenança quant al cas específic dels orins dels gossos és un dels aspectes que impedeix multar per aquestes actituds.

"Desgraciadament, tenim una ciutat on normalment plou poc, encara que aquests dies ho faça molt, i per tant aqueixes zones on els gossos orinen es queden tacades fins que vénen els serveis de neteja amb aigualeig i netegen amb aigua la zona. Nosaltres, des de l'Ajuntament, no podem netejar a pressió cada dia tots els carrers de la ciutat.

Campillo també ha anunciat una campanya informativa "nova i original" per a conscienciar als amos de gossos sobre la recollida dels excrements de la via pública.

Iniciatives en reciclatge i neteja

L'edil responsable de la neteja urbana també ha avançat a la Federació veïnal, a la qual ha definit com un "interlocutor prioritari" per al seu departament, altres iniciatives relacionades amb l'extensió del contenidor marró a tota la ciutat el pròxim any per a la recollida de matèria orgànica, així com l'exposició en tots els contenidors de la matèria que va en cadascun i la que no, ja que "encara detectem un percentatge d'impropis en tots els contenidors", ha afirmat Campillo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento