Comunitat Valenciana

Zapatero, Fernández de la Vega i responsables de política, economia i societat analitzaran a València els ODS

  • L'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero i la presidenta del Consell d'Estat i ex-vicepresidenta del Govern d'Espanya, María Teresa Fernández de la Vega, seran alguns dels responsables del sector polític, econòmic i social que es reuniran en València per a analitzar els principals reptes de l'Estat espanyol per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Convenció 'El futur social (el social té futur)', que se celebrarà el 4 i 5 d'octubre en el Palau de Congressos de València, està organitzada pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i el Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV), amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, ha assenyalat l'organització en un comunicat.

La inauguració tindrà lloc el 4 d'octubre a les 10.00 hores, i serà a càrrec del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; del president del CERMI CV, Luis Vañó; el president del CERMI Estatal, Luis Cayo Pérez Bueno, i la presidenta de la Fundació CERMI Dones, Concha Díaz.

A continuació serà el torn de la taula 'Temps de drets (socials)', en la qual intervindran María Teresa Fernández de la Vega i el primer secretari general del CERMI Estatal, Rafael de Lorenzo, els qui abordaran la necessitat de reduir la desigualtat entre països i dins dels mateixos.

Tot seguit, en el panell 'La revolució de les dones', prendran la paraula el Premi Nacional de Sociologia María Ángeles Durán i la vicepresidenta executiva de la Fundació CERMI Dones, Ana Peláez, que se centraran en la necessitat d'eradicar la desigualtat entre hòmens i dones.

Així mateix, l'exministre d'Economia Jordi Sevilla i el secretari general del CERMI Estatal, Alberto Durán, protagonitzaran el conversatori 'Economia per al bé', que incidirà en els ODS 8, 9 i 12, tots enfocats a avançar cap a un sistema econòmic més just i sostenible.

Mentre, la taula 'Fent les paus amb l'entorn' versarà sobre la necessitat de cuidar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic, i serà impartida pel diputat i activista ambiental Juan Antonio López de Uralde i el delegat del CERMI per als Drets Humans, Jesús Martín Blanco.

ODS DE SALUT I BENESTAR

Posteriorment, la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, i la presidenta de la Federació Granadina de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Fegradi), Marta Castillo, inauguraran el cinqué bloc de la jornada amb 'L'era de les cures mútues', en el marc dels ODS de salut i benestar i de la reducció de les desigualtats.

La secretària general del CERMI Regió de Múrcia, Teresa Lajarín, conduirà a continuació la taula redona 'Estats generals', on es repassaran les conclusions principals de la primera jornada. En ella, participaran Concha Díaz; la patrona de CERMI Dones, Marta València, i el vicepresident de Plena Inclusió, Mario Puerto.

La segona jornada arrancarà amb la ponència 'El digital amb rostre humà', centrada en les noves tecnologies com a ferramenta de canvi social, en la qual l'exdirectora de Tecnologia d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel Mónica Viles i la comissionada de CERMIS Autonòmics, Teresa Palahí, seran les encarregades de conduir aquest conversatori.

Seguidament, el comunicador Euprepio Padula i la periodista Vicky Bendito debatran sobre comunicar la diversitat per a reduir les desigualtats i tenint present, al seu torn, l'educació de qualitat i la igualtat de gènere.

"DESENVOLUPAMENT SOCIAL SOSTENIBLE"

A continuació, la vicepresidenta primera de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Comissió de Relacions i Cooperació Internacionals del CERMI, Daniel-Aníbal García, seran els responsables del conversatori 'El desenvolupament (social) sostenible'.

Després, l'exministre de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat Alfonso Alonso i Luis Cayo Pérez Bueno abordaran en 'Una nova gobernança per a un exercici cooperatiu del poder' les aliances per a aconseguir transmetre els Objectius Desenvolupament Sostenible.

D'altra banda, el president de Salut Mental Espanya, Nel Anxelu; la presidenta del CERMI Navarra, María Luz Sanz, i Paulino Azúa (Plena Inclusió) recapitularan el tractat durant la jornada.

Per a tancar la trobada, Zapatero impartirà la ponència 'El social té futur'. Mentre, la clausura serà a càrrec de l'alcalde de València, Joan Ribó, la membre del Comité Executiu del CERMI CV Rosa Bayarri i la directora executiva del CERMI Estatal, Pilar Villarino.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento