Comunitat Valenciana

Una via verda unirà el Cabanyal amb La Marina

  • El futur pla urbanístic del barri inclourà la zona enjardinada com a eix vertebrador en l'antiga via del ‘trenet’.
Imatge del PAC del Cabanyal
Imatge del PAC del Cabanyal
CONCEJALÍA DE URBANISMO
Imatge del PAC del Cabanyal

La regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, va anunciar aquest dimarts que el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PECC), que es troba actualment en la primera fase d'al·legacions després de concloure el període d'exposició d'informació al públic, comptarà amb una via verda que vertebrarà el barri fins a la Marina. Aquest enjardinament tindria com a referència l'antiga via del trenet.

Gómez va remarcar que una de les prioritats d'aquesta regidoria “és la regeneració del barri a través del PECC amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d'una de les zones més emblemàtiques de València”. D'aquesta manera, va reiterar la seua voluntat de portar l'exposició de les al·legacions al ple de setembre o octubre “perquè puguem disposar d'unes normes i un pla que garantisca la convivència i la rehabilitació del barri”.

“Comença un nou curs polític i un dels objectius que ens hem marcat és aprovar el PECC per a donar-li l'impuls definitiu que necessita el barri”, va remarcar, després d'explicar que des d'Urbanisme es treballa en aquesta línia per a abordar les al·legacions que han presentat les entitats i col·lectius veïnals. Per això, va avançar que una de les novetats que presentarà el pla serà “la creació d'una via verda que realment vertebre tota la zona fins a la Marina”.

La regidora va posar de manifest que aquesta mesura s'emmarca dins de la proposta de dotar al Cabanyal-Canyamelar d’“espais de qualitat urbana i mediambiental que permeten als veïns i veïnes gaudir el barri i passejar”. Gómez també va afirmar que el seu departament persegueix “consolidar el model de ciutat amable i sostenible en tots els barris de València”.

Un nou pla sense la prolongació 

El nou planejament urbanístic suposarà el nou punt de partida per al barri del Cabanyal després de la derogació de l'anterior, que preveia la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez fins al mar i que comportava l'enderrocament d'un miler d'habitatges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento