Comunitat Valenciana

València ampliarà la cobertura de la xarxa wifi gratuïta

  • La Unió Europea ha concedit al consistori 15.000 euros per a desplegar aquest servei.
VALÈNCIA AMPLÍA LA COBERTURA DE SU RED WIFI
VALÈNCIA AMPLÍA LA COBERTURA DE SU RED WIFI
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
VALÈNCIA AMPLÍA LA COBERTURA DE SU RED WIFI

L'Ajuntament de València ampliarà i millorarà la cobertura de la xarxa wifi gratuïta en la plaça de l'Ajuntament i en la zona marítima, després de rebre el xec de 15.000 euros d'ajuda de la iniciativa europea Wifi4EU.

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha reiterat la voluntat del Govern del Rialto d'anar desplegant serveis de punts wifi gratuïts per a la ciutadania per tota la ciutat, en un nou pas en l'estratègia de València com a ciutat intel·ligent.

El xec rebut consisteix en una ajuda de 15.000 euros que concedeix la Unió Europea per a desplegar serveis de punts wifi d'accés a Internet, ha explicat l'edil, que ha remarcat que València "ja havia fet un treball molt important en aquest sentit i en els edificis municipals hi ha accés gratuït per a la ciutadania i per als treballadors públics". Ara es tracta d'eixir al carrer per a poder oferir també aquest servei, ha prosseguit.

"A València ja tenim alguns punts d'accés gratuït a la xarxa wifi, el que passa és que estava molt limitat per una normativa molt estricta del govern central. Amb aquesta subvenció de la Unió Europea es pot donar un millor servei en la via pública, que és el que farem: reforçarem la zona centre de la plaça de l'Ajuntament i també la zona marítima de la ciutat, per a anar a poc a poc augmentant aquest servei a la ciutadania en tota la ciutat", ha assenyalat.

Aquest projecte es farà realitat "en els pròxim mesos", segons ha precisat el vicealcalde, que ha agraït a la Unió Europea la concessió d'aquesta ajuda econòmica. L'Oficina de Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de València, que té entre les seues competències l'administració del wifi municipal, serà l'encarregada de gestionar aquesta ajuda.

Amb ella, s'ampliarà i millorarà la xarxa existent, que ja proporciona aquest servei a prop de 30.000 usuaris, entre els quals es troben empleats públics i ciutadania (WifiValencia), mitjançant 260 punts Wifi, en 70 edificis municipals i espais oberts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento