Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de Benidorm exigirà al Congrés que el 'joc de triler' siga delicte

  • És una activitat que "danya la imatge de la ciutat de Benidorm i el Turisme en general", segons l’alcalde.
Ayuntamiento de Benidorm
Ayuntamiento de Benidorm
AYUNTAMIENTIO DE BENIDORM
Ayuntamiento de Benidorm

El ple de l'Ajuntament de Benidorm (Alacant) ha aprovat aquest dilluns per unanimitat instar al Congrés dels Diputats a reformar la Llei perquè la pràctica del 'joc de triler' siga tipificada com a delicte en el Codi Penal de manera que puga dotar-se als Cossos i Forces de Seguretat de "procediments àgils" i "mesures jurídiques eficaces" que permeten "erradicar aquesta activitat fraudulenta".

L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha assegurat que es tracta d'una activitat que "danya la imatge de la ciutat de Benidorm i el Turisme en general". Per això, segons assenyalat la proposta aprovada, "es fa imprescindible i urgeix una tipificació de l'activitat per a assenyalar-li una figura jurídica de major nivell", a través de la qual articular "mesures efectives" contra el 'joc de triler' que "traslladen a la població, tant resident com turista, la major percepció i sensació de seguretat real durant la seua estada a Benidorm".

Tal com recull la moció, que ha sigut presentada per via d'urgència en el ple ordinari d'agost, des de principis dels anys setanta, el 'joc de triler' "ve afectant i danyant la imatge de la ciutat segura que és Benidorm sense que fins hui s'haja trobat la fórmula eficaç per a erradicar l'activitat".

La moció també indica que "tots els governs de la ciutat han intentat orquestrar estratègies per a eliminar la penosa imatge dels 'trilers' actuant en la via pública". Es tracta d'una pràctica "sancionada en la Llei del Joc de la Comunitat Valenciana i en l'Ordenança Municipal número 2", apunta.

Més recentment, "des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, la Prefectura de la Policia Local i la Comissaria del Cos Nacional de Policia" s'han buscat "noves figures jurídiques per a fer front al problema".

Així, s'ha tractat de lligar la reiteració de la pràctica del ‘joc de triler' a un delicte per Desobediència a Agent de l'Autoritat, si bé les condemnes inicials en primera instància han sigut desestimades per instàncies judicials superiors.

Bonificacions a famílies nombroses i monoparentals

Per unanimitat i a proposta del grup Cs, esmenada pel PP, el ple de Benidorm ha tirat avant per unanimitat, incoar el procediment administratiu perquè s'inicien els tràmits que permeten oferir bonificacions a les famílies nombroses, d'acolliment, monoparentals i a les persones amb diversitat funcional empadronades a Benidorm, en tant en el preu com en l'ús d'instal·lacions municipals, així com en l'oferta d'activitats esportives, educatives, culturals o lúdiques" que organitze l'Ajuntament.

Per àmplia majoria, s'ha aprovat una altra moció del mateix grup, esmenada conjuntament per PP i PSOE, per a reclamar de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat (SPTCV) que comencen "les negociacions entre la Generalitat i l'Ajuntament per a l'inici dels tràmits per a la signatura d'un nou conveni que possibilite l'execució i finalització del Centre Cultural, incloent per tant el pàrquing, dins de la segona i definitiva fase abans del final de la present legislatura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento