Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València reassigna 16 milions a nous projectes

  • Hisenda aprova modificacions de crèdit per a obres i l'estratègia Edusi. 
  • Tres milions aniran per a l'auditoria del Palau, clavegueram i l’Alqueria dels Moros.
  • El termini mitjà de pagament del Consistori se situa en 34,56 dies, segons el regidor Ramón Vilar.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar.
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar.
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
El concejal de Hacienda, Ramón Vilar.

L'Ajuntament de València va aprovar aquest dimarts dues modificacions de crèdit que suposaran l'ampliació pressupostària del present exercici 2019 per a escometre nous projectes. El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, va informar aquest dimarts sobre aquestes iniciatives, acordades en la comissió informativa d'aquesta àrea. Vilar va detallar les dues modificacions de crèdits acordades.

La primera d'elles, de caràcter ordinari, contempla una quantitat que ascendeix a més de tres milions d'euros. En ella s'inclou la dotació de 400.000 euros per a realitzar les auditories arquitectòniques, acústiques i tècniques del Palau de la Música després de la caiguda de part del sostre de la Sala Rodrigo; una altra, de 2,3 milions d'euros, corresponent a diferents treballs de rehabilitació de clavegueram i col·lectors, concretament en el tram d'Eivissa-Cantarranas; i una última, per un import de 1,26 milions d'euros, per a la restauració definitiva de l’Alqueria dels Moros.

Així mateix, es va aprovar la modificació de crèdit corresponent a l'estratègia Edusi, finançada al 50% amb la Unió Europea, en la qual es va donar el vistiplau a l'aplicació dels seus romanents dels anys 2017 i 2018 (3,8 i 9,14 milions d'euros, respectivament) en el pressupost de 2019.

D'altra banda, Vilar va manifestar “la importància” de l'acord inicial de la comissió tècnica, encapçalada pel Ministeri d'Hisenda i altres delegacions, aconseguit la setmana passada, que suposa la flexibilització de l'aplicació de romanents de tresoreria i superàvits de 2019 en els pressupostos del pròxim any.

El regidor d'Hisenda va destacar l'acord que “permetrà que l'aplicació de romanents de tresoreria i superàvits de 2019 als pressupostos de 2020 siga més flexible”. El pacte es va aconseguir el passat dimecres 24 de juliol per una comissió tècnica formada pel Ministeri d'Hisenda, l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

“Aquest acord és molt important tant a nivell pràctic, perquè podrem manejar els nostres superàvits amb major llibertat, com a nivell polític, perquè suposa recuperar autonomia fiscal”, va explicar Ramón Vilar.

D'aquesta manera, el màxim responsable de la Hisenda municipal va explicar que s'ampliarà l'escenari d'aplicació dels romanents, “el qual ha sigut una cotilla per a tots els ajuntaments d'Espanya, en el sentit que teníem dificultats per a aplicar el nostre propi superàvit perquè estava molt taxat a què i on s'havia de destinar”. A més, va apuntar que aquest acord “ha d'estar unit a la creació d'un fons estatal de compensació per a recuperar el que es deixa d'ingressar per plusvàlues”.

Pressupostos per a desembre 

Vilar va dir que la voluntat de l'equip de Govern és “tindre els pressupostos a punt i aprovats al desembre, ja que som l'única gran ciutat d'Espanya que ho ha aconseguit durant l'anterior mandat”. “Per a això, estem treballant per a portar les ordenances fiscals al Ple municipal de setembre”, va afegir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento