Comunitat Valenciana

València destina 2 milions d'euros a 45 obres als seus pobles

  • Els plans, impulsats amb la Diputació, s'executen entre 2017 i 2019 en les 15 pedanies.
  • Les actuacions se centren en dotacions municipals i en noves zones verdes.
  • Un terç dels projectes ja s'han materialitzat, segons va anunciar aquest dilluns l'Ajuntament.
València destina 2 milions a 45 obres als seus pobles
València destina 2 milions a 45 obres als seus pobles
Ajuntament de València
València destina 2 milions a 45 obres als seus pobles

Els 15 pobles del terme municipal de València es veuran beneficiats per 45 actuacions executades per l'Ajuntament i finançades per plans de la Diputació. El Consistori ha destinat, en total, dos milions d'euros a projectes per als nuclis (pedanies) de la ciutat de València, unes actuacions que venen emmarcades en el Pla SOM+, que s'executa en dues fases: d'una banda, l'any 2017, i per una altra, en 2018 i 2019, dins del Pla IFS (inversions financerament sostenibles).

Segons va informar aquest dilluns la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, aquestes accions, que es realitzen conjuntament amb la Diputació de València, corresponen a més de 45 obres, entre les quals es troben la rehabilitació i recuperació de l'espai públic i la creació de noves zones verdes. Actualment ja s'ha executat un terç d'aquestes actuacions, i la resta està en procés d'adjudicació.

“Aquestes inversions tenen un caràcter de reivindicació dels espais públics, ja que es rehabilitaran espais verds, places i serveis que siguen per a l'ús de totes les veïnes i veïns”, va explicar l'edil. “En aquest sentit, destaquen les inversions que es fan en dotacions municipals, que repercuteixen en més activitats culturals i en la recuperació del nostre patrimoni històric, com per exemple la recuperació de la Font de Massarrojos”, va afegir Beamud.

Quant als espais verds, existeixen diferents actuacions en parcs i jardins, com per exemple en la plaça de Massarrojos, Carpesa, La Torre i El Perellonet, entre altres. Així mateix, el pla acull una actuació nova, que consisteix en un jardí al parc de la Font, a la Torre. “Aquesta actuació s'emmarca en la recuperació del patrimoni històric, ja que la gent més major el deia el carrer de la Font i és un nom que s'havia perdut. Per això, amb aquesta obra, volem recuperar aquesta memòria”, va afirmar la regidora responsable de l'àrea de Pobles de València.

També es durà a terme la recuperació de la plaça de Borbotó “per a recuperar l'harmonia d'aquest lloc amb el seu entorn”. Un altre aspecte que va subratllar Beamud és la rehabilitació dels parcs infantils, com per exemple en El Perellonet, que ja s'ha efectuat, on les condicions “no eren favorables”. D'altra banda, al parc de Carpesa s'inclouran jocs inclusius, “ja que és necessari perquè totes les persones puguen gaudir d'aquestes instal·lacions independentment de les seues diversitats”, va detallar la regidora.

Respecte a les actuacions en els espais municipals, Beamud va manifestar que aquests llocs “ajuden a promoure el teixit associatiu i del mateix poble, ja que són llocs de reunió i socialització entre els veïns i veïnes”. Aquestes actuacions corresponen a les de les escoles del Palmar i Benifaraig. La regidora va posar en relleu que totes aquestes accions tenen com a objectiu “ampliar l'espai públic, per i per a les persones, perquè existisca una vida més activa als pobles i que es faça vida en ells, des dels més xicotets als més majors”.

Jazz als Barris i Pobles de València 

D'altra banda, el Palau de la Música va donar a conèixer aquest dilluns la programació de Jazz als Barris i Pobles de València, emmarcat en el XXIII Festival de Jazz de València. En total seran set concerts d'aquest gènere musical repartits per tot el terme municipal. El primer tindrà lloc aquest dissabte, 3 d'agost, en la plaça del Cedre (barri Ciutat Jardí), de la mà del quintet Bertrand Kientz. Una setmana després, Mub GoJazz actuaran en l'avinguda dels Pinars (El Saler).

El 17 d'agost serà el torn del quartet Ximo Caffarena en El Perellonet, i el 24 d'agost Sergio Pereira & Thais Morell actuaran en la plaça Major de Pinedo. El 31 d'agost, la plaça de la Verge de València acollirà el concert de Le Dancing Pepa Swing Band i el dijous 5 de setembre se celebrarà el concert Música a la Mar a la platja de les Arenes. El fermall final serà a càrrec d'Eva Romero & Jazzbona Big Band el 7 de setembre en la plaça de Patraix. Tots aquests concerts són gratuïts.

Inversions sostenibles 

Un dels plans en execució se centra en inversions financerament sostenibles. Això vol dir que han de ser projectes que no disparen la despesa corrent amb el seu manteniment, de manera que no suposen una càrrega extra per a les arques municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento