Comunitat Valenciana

El FLA alleuja al Consell en pagar 56.000 factures

  • L'aportació extraordinària permet abonar obligacions de 742 milions en farmàcia, educació i serveis socials.
La Generalitat valenciana es farà càrrec del bebé intoxicat per cocaïna i cànnabis
La Generalitat valenciana es farà càrrec del bebé intoxicat per cocaïna i cànnabis
EUROPA PRESS - Archivo
La Generalitat valenciana es farà càrrec del bebé intoxicat per cocaïna i cànnabis

El Consell ha rebut una injecció de liquiditat que li permetrà abonar un total de 56.787 factures per import de 742,3 milions d'euros al llarg d'aquest mes de juliol, gràcies a l'arribada del FLA extraordinari, procedent del Fons de Liquiditat Autonòmic integrat en el Fons de Finançament de les comunitats autònomes, va informar aquest dimecres el Govern valencià. De la xifra total, més del 85% de les factures correspon a despeses de la Conselleria de Sanitat i el Consorci Hospital General de València, que suposa pràcticament el 67% del volum total a abonar.

Així mateix, en sanitat està inclòs el pagament de la facturació de juny de les farmàcies. La segona conselleria en pagaments és Educació i Cultura. Així, aquests dos departaments suposen quasi el 93% de les factures i el 80% dels pagaments. Atesa la distribució dels pagaments segons la resta de conselleries, Educació i Cultura concentra un total de 4.254 factures per import de 98 milions d'euros, la segona xifra més alta després de Sanitat.

En ells, s'inclou la subvenció de 50 milions a les universitats valencianes. La resta de departaments presenta xifres més reduïdes: Conselleria d'Habitatge, 726 factures i 36,3 milions; Conselleria de Justícia, 713 factures i 12,3 milions; Conselleria d'Igualtat, 744 factures i 19,4 milions; Conselleria d'Agricultura, 635 factures i 15,3 milions; Presidència, 414 factures i 3,1 milions, i Conselleria d'Hisenda, 386 factures i 25,5 milions.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va explicar que s'ha prioritzat el pagament d'aquelles factures relacionades amb la prestació de serveis públics fonamentals amb l'objectiu de “garantir la prestació d'un servei de qualitat a tots els valencians i valencianes”.

Vital per als proveïdors 

El conseller Soler va mostrar la seua “satisfacció” perquè els proveïdors de la Generalitat “poden cobrar pels serveis prestats dins del termini i en la forma escaient”, ja que de la viabilitat d'aquestes empreses “depenen moltes famílies valencianes”, va afirmar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento